Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 11 Αθήνα Αναλυτικά

Οι άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο του παχέος εντέρου

Οι άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο του παχέος εντέρου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.09.2011 | 10:21
Πρώτη δημοσίευση: 28.09.2011 | 10:21

Παρουσιάζουν περισσότερες αλλοιώσεις σε σχέση με τις γυναίκες κάθε ηλικίας, γεγονός που είναι πιθανό να σημαίνει ότι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο που παχέος εντέρου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη Αυστρία και δημοσιοποιήθηκε στις ΗΠΑ οδηγούν στην αναθεώρηση της σωστής ηλικίας για κολονοσκόπηση που σήμερα ορίζεται στα 50 χρόνια για τους άντρες και τις γυναίκες.

Αν και άλλες έρευνες έχουν δείξει πως οι άντρες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν αδένωμα του παχέος εντέρου σε προχωρημένο στάδιο, η ηλικία των 50 για κολονοσκόπηση παραμένει η ίδια και στα δύο φύλα.

Η έρευνα έγινε στην Αυστρία σε δείγμα 44.350 ανθρώπων που συμμετείχαν σε ένα εθνικό πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου μέσω κολονοσκόπησης.

Με την κολονοσκόπηση εντοπίστηκαν πολύποδες στο 34,4% των εξετασθέντων και καρκίνο του παχέος εντέρου στο 0,4%. Στο 61,4% των κολονοσκοπήσεων δεν ανιχνεύτηκε καμιά ανωμαλία, ενώ αδενώματα βρέθηκαν στο 19,7% του δείγματος.

Η συχνότητα των αδενωμάτων ήταν 24,9% στους άντρες και 14,8% στις γυναίκες. Το ποσοστό αδενωμάτων σε προχωρημένο στάδιο ήταν 5% στους άντρες ηλικίας 50 ως 54 ετών έναντι 2,9% στις γυναίκες ίδιας ηλικίας.

Τέλος, το ποσοστό καρκίνου του παχέος εντέρου ήταν δύο φορές μεγαλύτερο στους άντρες σε σύγκριση με τις γυναίκες.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Υπέρταση και καρκίνος του παχέος εντέρου: Το ταπεινό μυρωδικό που σας προστατεύει Υπέρταση και καρκίνος του παχέος εντέρου: Το ταπεινό μυρωδικό που σας προστατεύει
  2. Εγκεφαλική υγεία: Ποια σωματική άσκηση σηκώνει ασπίδα στο Αλτσχάιμερ Εγκεφαλική υγεία: Ποια σωματική άσκηση σηκώνει ασπίδα στο Αλτσχάιμερ
  3. Οι γυναίκες θα αρχίσουν να οδηγούν και στη μόνη χώρα που απαγορεύεται! [vid] Οι γυναίκες θα αρχίσουν να οδηγούν και στη μόνη χώρα που απαγορεύεται! [vid]
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook