Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Οι γυναίκες προσανατολίζονται πιο εύκολα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ποια είναι η χαρά της γυναίκας; Μα φυσικά τα ψώνια. Μια νέα έρευνα μάλιστα έρχεται να πει πως οι γυναίκες προσανατολίζονται πιο εύκολα από ότι οι άνδρες ειδικά αν πάνε για…ψώνια!

 

Η σκηνή είναι γνώριμη στα σούπερ μάρκετ. Ένας άνδρας περιφέρεται στους διαδρόμους ψάχνοντας απεγνωσμένα ένα προϊόν, ενώ η γυναίκα ή η φίλη του κινείται μεθοδικά γεμίζοντας το καλάθι της ακριβώς με ό,τι θέλει. Οι γυναίκες μπορεί να μην ανακάλυψαν την Αμερική ή την Αυστραλία, όμως νέες έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να έχουν καλύτερη αίσθηση ενός χώρου από τους άνδρες εάν τον έχουν ξαναεπισκεφθεί.
 
Οι άνδρες μπορούν να διαβάζουν καλύτερα τους χάρτες, αλλά οι γυναίκες είναι πιο γρήγορες επειδή θυμούνται σημεία- κλειδιά. Όλα, λένε οι επιστήμονες, μας πάνε πίσω στην εποχή του Πλειστοκαίνου- άρχισε πριν από δυόμισι εκατομμύρια χρόνια και τελείωσε πριν από περίπου 12.000 χρόνια- όταν οι ικανότητες ήταν διαφορετικές για τους κυνηγούς και τους συλλέκτες.
 
Τα ευρήματα μιας μεγάλης έρευνας που πρόκειται να δημοσιευθούν στην επιστημονική επιθεώρηση «Εξέλιξη και ανθρώπινη συμπεριφορά» αποδεικνύουν ότι οι ικανότητες ανδρών και γυναικών στο θέμα του προσανατολισμού είναι διαφορετικές: αν θέλετε να βρείτε τον δρόμο σας για ένα γνωστό σημείο, καλύτερα να ακολουθήσετε μια γυναίκα.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε