Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Συννεφιά 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι κατσαρίδες θα καταπολεμούν τα ανθεκτικά βακτήρια

Οι κατσαρίδες θα καταπολεμούν τα ανθεκτικά βακτήρια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.09.2010 | 21:28
Πρώτη δημοσίευση: 06.09.2010 | 21:28

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτοί οι ιστοί είναι ικανοί να σκοτώσουν πάνω από το 90% των σταφυλόκοκκων που είναι ανθεκτικοί.

Οι κατσαρίδες, τα ζώα που θεωρούνται ως κατ΄εξοχήν βρώμικα, θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης ανθεκτικών βακτηριδίων, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές, οι οποίοι ανακάλυψαν αντιβιοτικές ουσίες σε αυτά τα έντομα.

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, εντόπισε εννέα διαφορετικά μόρια στους εγκεφάλους και τους νευρικούς ιστούς των κατσαρίδων. Τοξικές ουσίες για τα βακτηρίδια θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέους τρόπους αντιμετώπισης ορισμένων μολύνσεων που είναι ανθεκτικές στα κοινά αντιβιοτικά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτοί οι ιστοί είναι ικανοί να σκοτώσουν πάνω από το 90% των σταφυλόκοκκων που είναι ανθεκτικοί, χωρίς να βλάπτουν τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού. Πάντως οι ερευνητές βρίσκονται ακόμα στη διαδικασία μελέτης των ιδιοτήτων που έχουν οι ουσίες που εντοπίστηκαν στο εργαστήριο.

Ο Σάιμον Λι, της Ιατρικής Σχολής και Κτηνιατρικής Επιστήμης του βρετανικού πανεπιστημίου, δήλωσε ότι αυτή η απροσδόκητη ανακάλυψη ήταν στην πραγματικότητα προβλέψιμη.

"Τα έντομα ζουν σε πολύ κακές συνθήκες υγιεινής, σε περιβάλλοντα όπου είναι εκτεθειμένα σε μεγάλο αριθμό διαφορετικών βακτηριδίων. Είναι επομένως, λογικό ότι έχουν αναπτύξει μέσα για να προστατευθούν από τους μικρο-οργανισμούς", δήλωσε ο Σάιμον Λι. "Ελπίζουμε ότι αυτά τα μόρια θα μας οδηγήσουν στην αντιμετώπιση μολύνσεων από το Ε. Coli και το SARM, που γίνονται ολοένα και περισσότερο ανθεκτικά στα φάρμακα που υπάρχουν", πρόσθεσε ο καθηγητής.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Τηλεθέαση: Παπαδόπουλο ή Αρναούτογλου επέλεξε το τηλεοπτικό κοινό το βράδυ του Σαββάτου; Τηλεθέαση: Παπαδόπουλο ή Αρναούτογλου επέλεξε το τηλεοπτικό κοινό το βράδυ του Σαββάτου;
  2. Ποιος ο κίνδυνος με το πλαστικό μπουκάλι που το ξαναγεμίζετε πολλές φορές Ποιος ο κίνδυνος με το πλαστικό μπουκάλι που το ξαναγεμίζετε πολλές φορές
  3. Τα 30 λεπτά/ημέρα που θα βελτιώσουν την υγεία σας Τα 30 λεπτά/ημέρα που θα βελτιώσουν την υγεία σας
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook