Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Οι πρώτες γεννήσεις υγιών μωρών από γυναίκες με Σύνδρομο Υπερδιέγερσης Ωοθηκών

Οι πρώτες γεννήσεις υγιών μωρών από γυναίκες με Σύνδρομο Υπερδιέγερσης Ωοθηκών

Έλληνας επιστήμονας πέτυχε τις πρώτες γεννήσεις υγιών μωρών παγκοσμίως, σε γυναίκες με σοβαρό Σύνδρομο Υπερδιέγερσης Ωοθηκών.

Το Σύνδρομο (ΣΥΩ) εμφανίζεται κατά την ωοθηκική διέγερση (τελευταίο στάδιο του κύκλου της εξωσωματικής γονιμοποίησης) και διακρίνεται σε ελαφράς, μέτριας και σοβαρής μορφής, ανάλογα με τη βαρύτητα των συμπτωμάτων.

Πρόκειται για μια νέα μέθοδο θεραπείας του σοβαρού αυτού Συνδρόμου, η οποία είναι ασφαλής και έγινε από την επιστημονική ομάδα του ιατρού Τρ. Λαινά. Το ΣΥΩ εμφανίζεται κατά την ωοθηκική διέγερση (τελευταίο στάδιο του κύκλου της εξωσωματικής γονιμοποίησης) και διακρίνεται σε ελαφράς, μέτριας και σοβαρής μορφής, ανάλογα με τη βαρύτητα των συμπτωμάτων. Η ήπια μορφή του συνδρόμου στερείται κλινικής σημασίας όμως η μέτρια μορφή απαιτεί παρακολούθηση λόγω του κινδύνου μετάπτωσης στη σοβαρή. Το ΣΥΩ μέτριας μορφής εκδηλώνεται σε ποσοστό 3-6%,ενώ το σοβαρό ΣΥΩ εμφανίζεται σε ποσοστό 0.2-2% επί του συνόλου των γυναικών που εντάσσονται σε προγράμματα εξωσωματικής γονιμοποίησης

Διαβάστε περισσότερα στο Iatrpedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε