Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

“Όσο περνούν τα χρόνια το σεξ γίνεται… καλύτερο”!

“Όσο περνούν τα χρόνια το σεξ γίνεται… καλύτερο”!
Το σεξ σίγουρα δεν έχει ηλικία. Κανείς δεν σου λέει πότε να το σταματήσεις και σίγουρα σου χαρίζει ενέργεια αλλά και ζωή λένε οι επιστήμονες. Μάλιστα μια γαλλίδα ψυχολόγος υποστηρίζει ότι όσο μεγαλώνεις το σεξ είναι ακόμη καλύτερο.
Είναι µάταιο να προσπαθείς να µείνεις νέος, σύµφωνα µε το νέο δόγµα νεότητας που βρίσκει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές στη Γαλλία.
 
Οι Γάλλοι που τώρα διαβαίνουν το κατώφλι της τρίτης ηλικίας δεν αποδέχονται απλώς την ηλικία τους, αλλά διατηρούνται σε φόρµα και σφύζουν από υγεία απολαµβάνοντας το σεξ. «Οπως όλες οι φίλες µου, έχω έναν εραστή που µε ικανοποιεί», λέει η 64χρονη Κατρίν εξηγώντας πώς διατηρείται τόσο νέα στην καρδιά. «Το θέµα είναι να παραµένεις γοητευτικός και αυτό συµβαίνει κυρίως στο µυαλό και όχι στο σώµα. Εάν αισθάνεσαι ποθητός, µπορείς να αντιµετωπίσεις τη φθορά του χρόνου», προσθέτει.

Η Κατρίν µπορεί να µην αποτελεί τον κανόνα στη Γαλλία, όµως φωνές σαν και τη δική της πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό. Οπως στη Βρετανία και την Αµερική, η γενιά του µπέιµπι µπουµ της Γαλλίας ανησυχεί ιδιαιτέρως για τα χρόνια που περνούν και γι’ αυτό αναπτύσσει µία νέα θεωρία, βάσει της οποίας τα γηρατειά είναι δυνατό να φέρουν χαρά και να σηµατοδοτήσουν την ολοκλήρωση και όχι την «κατάρρευση», όπως συνήθιζε να λέει ο Σαρλ ντε Γκολ.

 
Η αντίσταση στην επικρατούσα τάση του νεανίζειν άρχισε τα τελευταία χρόνια από τη διάσηµη γαλλίδα κλινική ψυχολόγο Μαρί ντε Ενεζέλ, η οποία έγινε ευρέως γνωστή ως ψυχολόγος – σύµβουλος του πρώην προέδρου Φρανσουά Μιτεράν τούς τελευταίους µήνες της θητείας του, το 1995.
 
Οταν έφθασε τα 60,η Ντε Ενεζέλ έστρεψε το ενδιαφέρον της από τα ζητήµατα που αφορούν τον θάνατο, στην Ελλάδα κυκλοφορεί το βιβλίο της «Ο µύχιος θάνατος», στην τέχνη της ηλικίας.
 
Ενα από τα βασικά θέµατα που αναλύονται διεξοδικά στο νέο βιβλίο της, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον επόµενο µήνα στα βρετανικά βιβλιοπωλεία – «The warmth of the Heart Prevents your Body from Rusting» –, είναι και η ανάγκη να απολαµβάνει κανείς το σεξ όσο τα χρόνια περνούν. «Με την πάροδο των χρόνων το σεξ γίνεται καλύτερο και διαρκεί περισσότερο. Μπορεί η σεξουαλική ζωή να γίνεται λιγότερο ενεργή, γίνεται όµως και πιο αισθησιακή», γράφει η Ντε Ενεζέλ.
 
 
Πηγή: Εφημερίδα “Τα Νέα”
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε