Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Όταν κατουριόμαστε παίρνουμε πιο σωστές... αποφάσεις!

Όταν κατουριόμαστε παίρνουμε πιο σωστές... αποφάσεις!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.03.2011 | 07:56
Πρώτη δημοσίευση: 04.03.2011 | 07:56

Σίγουρα διαβάζοντας τον τίτλο σας έχουν πιάσει τα γέλια. Κακώς. Γιατί δεν πρόκειται για μια είδηση της... πλάκας, κατά μία έννοια,  αλλά για μια σοβαρή μελέτη επιστημόνων.

Συνδέοντας τα φαινομενικώς ασύνδετα, δηλαδή την ουροδόχη κύστη ενός ατόμου με την κριτική του ικανότητα, μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Τβέντε της Ολλανδίας κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι τείνουν να παίρνουν ορθότερες αποφάσεις και να κρίνουν καλύτερα τα πράγματα όταν η ουροδόχος κύστη τους είναι γεμάτη.
 
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Psychological Science», όταν ο ανθρώπινος οργανισμός αναγκάζεται να ελέγξει την... φούσκα του, ταυτόχρονα ελέγχει καλύτερα όλες τις λειτουργίες του, συμπεριλαμβανομένης της κριτικής σκέψης.
 
Επιπλέον, την ώρα που συγκρατεί την... ανάγκη του, ταυτόχρονα συγκρατεί με μεγαλύτερη επιτυχία και τις όποιες άλλες παρορμήσεις του, πράγμα το οποίο του επιτρέπει να παίρνει αποφάσεις πιο ωφέλιμες για αυτόν μακροπρόθεσμα.
 
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι επιστήμονες, υπό την καθοδήγηση της δόκτορος Μίριαμ Τουκ, ζήτησαν από τους συμμετέχοντες στην έρευνα να πιουν 750 ml. νερού. Ακολούθως, αφού πρώτα περίμεναν να περάσουν 40 λεπτά (προκειμένου να φτάσει το νερό στην ουροδόχο κύστη), οι ερευνητές αξιολόγησαν τον αυτοέλεγχο των συμμετεχόντων ζητώντας τους να επιλέξουν μεταξύ μικρών αλλά άμεσων και μεγάλων αλλά μακροπρόθεσμων αμοιβών. Όπως αποδείχθηκε, όσοι είχαν γεμάτη την ουροδόχη κύστη, κινήθηκαν με μεγαλύτερη ωριμότητα και επέλεξαν αυτό που θα τους ωφελούσε περισσότερο σε βάθος χρόνου.
 
Όποτε όταν είστε λίγο πριν κάνετε την ανάγκη σας, κάντε και μερικές σκέψεις για να πάρετε τις σωστές αποφάσεις!
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Οι κριτές παρατήρησαν ότι είναι διαφορετική - Έμειναν άφωνοι όταν άρχισε να τραγουδάει [vid] Οι κριτές παρατήρησαν ότι είναι διαφορετική - Έμειναν άφωνοι όταν άρχισε να τραγουδάει [vid]
  2. Εύοσμος: Από το 2015 μάζευαν υπογραφές για τον δρόμο - καρμανιόλα που σκοτώθηκαν τα παιδιά Εύοσμος: Από το 2015 μάζευαν υπογραφές για τον δρόμο - καρμανιόλα που σκοτώθηκαν τα παιδιά
  3. Survivor: Τα σενάρια για το ποιος θα αποχωρήσει από τους Μαχητές Survivor: Τα σενάρια για το ποιος θα αποχωρήσει από τους Μαχητές
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook