Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Όταν το παιδί σου έχει πονοκέφαλο!

Παραπονιέται ότι έχει πονοκέφαλο; Δες που μπορεί να οφείλεται και τι δεν πρέπει να τρώει…

Μήπως το παιδί σου όταν γυρίζει σπίτι από κάποιο άθλημα ή από το σχολείο, γκρινιάζει ότι πονάει το κεφάλι του; Σε τι μπορεί να οφείλονται οι πονοκέφαλοι; Πως εκδηλώνονται στο παιδί;
 
Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης εξηγεί :
 
Ο πονοκέφαλος δεν αφορά μόνο στους μεγάλους. Ταλαιπωρεί και τους μικρούς και μάλιστα περισσότερο απ’ ότι πιστεύουμε. Μην νομίζετε λοιπόν ότι το παιδί σας λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται πως πονάει το κεφάλι του.
Μπορεί να είναι αλήθεια και να οφείλεται σε διάφορες αιτίες.
 
Το 40% των παιδιών ηλικίας 7 χρονών έχουν ήδη την εμπειρία περισσότερο από μίας κεφαλαλγίας και σε ηλικία 12-15 χρονών το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 75%. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 1 στα 2 παιδιά κάποια στιγμή έχει πονοκέφαλο.
 
Ο οξύς και ξαφνικός πονοκέφαλος είναι ένα σύμπτωμα που χαρακτηρίζει πολλές αρρώστιες. Ο πυρετός για παράδειγμα σχεδόν πάντοτε συνοδεύεται από πόνο στους κροτάφους ή πίσω από τα μάτια.
 
Προσοχή στον αθλητισμό!
Πονοκέφαλος παρατηρείται και στα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό και επιδιώκουν τις πρωτιές.
Κατά τη διάρκεια αγώνων δρόμου, ποδοσφαίρου ή άρσης βαρών ο πονοκέφαλος μπορεί να είναι αιτία διακοπής του αγωνίσματος.
Οι τραυματισμοί του κεφαλιού μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο διάρκειας αρκετών ημερών λόγω εγκεφαλικής διάσεισης και μπορεί να είναι απαραίτητο να υποβάλλουμε το παιδί σε αξονική τομογραφία η υπερηχογράφημα.
 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε