Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Όταν το σπέρμα πατάει... γκάζι

Όταν το σπέρμα πατάει... γκάζι
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.12.2010 | 07:15
Πρώτη δημοσίευση: 10.12.2010 | 07:15

Είναι τα σπερματοζωάρια σας καλοί κολυμβητές; Τι ρόλο παίζει αυτό; Πολύ σημαντικό αν θέλετε να αποκτήσετε παιδιά...

Ο μηχανισμός με τον οποίο ένα σπέρμα ξεκινά να κολυμπάει όταν βρίσκεται κοντά στο ωάριο, θα μπορούσε να είναι βοηθήσει στη μελλοντική ανεύρεση νέων τρόπων αντισύλληψης.
 
Όπως αναφέρουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, η έρευνά τους αποκάλυψε ένα χημικό «διακόπτη» (Hv1κανάλια πρωτονίου) που όχι μόνο δίνει την ώθηση στα σπερματοζωάρια να ξεκινήσουν να κολυμπούν προς το ωάριο, αλλά ελέγχει και την ταχύτητά τους.
 
Η διαδικασία αυτή, εξηγούν οι ερευνητές, είναι πολύ σημαντική για τη σύλληψη, καθώς εάν το σπερματοζωάριο ξεκινήσει πολύ νωρίς ή με μεγάλη ταχύτητα θα «πεθάνει» πριν να φθάσει στο στόχο του, ενώ αν ξεκινήσει πολύ αργά και κολυμπά με πολύ μικρή ταχύτητα θα χάσει την ευκαιρία να γονιμοποιήσει το ωάριο.

 
«Γνωρίζοντας το μόριο που ρυθμίζει την ταχύτητα του σπέρματος, θα μπορούσαμε αφενός να βρούμε τρόπους για να εμποδίσουμε τη λειτουργία του, αποτρέποντας τη γονιμοποίηση του ωαρίου και αναπτύσσοντας έτσι ένα νέο τρόπο αντισύλληψης, αφετέρου να το χρησιμοποιήσουμε για να ενισχύσουμε την κινητικότητα του σπέρματος και συνεπώς την ανδρική γονιμότητα», επισημαίνει ο δρ Γιούρι Κίριτσοκ, που ήταν υπεύθυνος για την έρευνα.
 
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Cell.
 
 
Από το Ένθετο “Υγεία”   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Σεξουαλική διέγερση: Τι συμβαίνει στο σώμα της γυναίκας… Σεξουαλική διέγερση: Τι συμβαίνει στο σώμα της γυναίκας…
  2. Οι 7 απαράβατοι κανόνες υγιεινής πριν και μετά το σεξ Οι 7 απαράβατοι κανόνες υγιεινής πριν και μετά το σεξ
  3. Έφτιαξαν τεστ σπέρματος που θα γίνεται με το κινητό τηλέφωνο! [vid] Έφτιαξαν τεστ σπέρματος που θα γίνεται με το κινητό τηλέφωνο! [vid]
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook