Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

ΠΟΥ και UNICEF κατά της πνευμονίας

ΠΟΥ και UNICEF κατά της πνευμονίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

και UNICEF ανακοίνωσαν σήμερα ένα σχέδιο παγκόσμιας δράσης για

την καταπολέμηση της πνευμονίας.
Η πνευμονία είναι η πρώτη αιτία θανάτου των παιδιών κάτω των πέντε ετών.

Αν δεν γίνει τίποτε, η πνευμονία θα συνεχίσει να σκοτώνει κάθε χρόνο 1,8 εκατομμύριο παιδιά κάτω των πέντε ετών, δηλαδή το 20% των εννέα εκατομμυρίων παιδιών κάτω των πέντε ετών που πεθαίνουν κάθε χρόνο στον κόσμο, προειδοποιούν ο ΠΟΥ και η UNICEF. Στόχος είναι μέχρι το 2015 να σωθούν 5,3 εκατομμύρια παιδικές ζωές.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, δύο σημαντικά μέτρα πρέπει να υιοθετηθούν από τις χώρες, σύμφωνα με τον ΠΟΥ και τη UNICEF. Ο εμβολιασμός κατά της πνευμονίας και ο αποκλειστικός θηλασμός στη διάρκεια των έξι πρώτων μηνών της ζωής των παιδιών.
Πάνω από το 98% των θανάτων που συνδέονται με την πνευμονία καταγράφονται στις 68 χώρες που καταγράφουν τη μεγαλύτερη μητρική και παιδική θνησιμότητα, δηλαδή στις πιο φτωχές, σύμφωνα με τους αριθμούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ΠΟΥ και τη UNICEF, που υπολογίζουν το κόστος των μέτρων σε 39 δισεκατομμύρια δολάρια (26,31 δισεκατομμύρια ευρώ).

Το μισό του ποσού αυτού θα διατεθεί στην Κίνα (13 δισεκ. δολάρια) και την Ινδία (7 δισεκ. δολάρια), που είναι οι χώρες οι οποίες πλήττονται περισσότερο από την πνευμονία.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε