Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πανδημικό κύμα στα σχολεία της χώρας

Κλειστό σχολείο εξαιτίας της νέας γρίπης ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συναγερμός έχει σημάνει  από τα χιλιάδες κρούσματα γρίπης και ειδικά σε 650 σχολεία που ήδη έκλεισαν.

Σε ολόκληρη την Ελλάδα, τουλάχιστον 650 τμήματα ή τάξεις σχολείων έχουν κλείσει για μία ολόκληρη εβδομάδα μετά τα απανωτά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης, γεγονός που υποδηλώνει ότι το πανδημικό κύμα έχει ήδη φθάσει και στην χώρα μας. Δείτε αναλυτικά ποιά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Συναγερμός σήμανε και σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου, λόγω πολλών κρουσμάτων. Δείτε το σχετικό άρθρο.

 
Την ίδια ώρα, 14 άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ το τελευταίο σοβαρό κρούσμα είναι ένας 26χρονος ο οποίος νόσησε από τον Η1Ν1 και παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.
Ο 26χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα παχυσαρκίας, νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο εμβολιασμός του προσωπικού υγείας συνεχίζεται στα 161 εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων της χώρας (κρατικών, πανεπιστημιακών, στρατιωτικών, ιδιωτικών με περισσότερες από 150 κλίνες). Χθες, εμβολιάστηκαν 2.222 άτομα. Από τους επαγγελματίες υγείας έχουν εμβολιασθεί 6.298 άτομα. “Η χώρα βρίσκεται σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης”, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

 
Οι λοιμωξιολόγοι ζητούν από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ότι αφορά τα μέτρα υγιεινής. Για άλλη μια φορά λένε πως όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πρέπει να εμβολιαστούν αμέσως.
 
Το 50% των βιολογικών δειγμάτων που λαμβάνονται καθημερινά από τους πολίτες με συμπτώματα τελικά είναι θετικά στη νέα γρίπη. Επιπλέον η έξαρση στη χώρα μας φαίνεται και από τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται με ιογενή πνευμονία που χτες έφτασαν τους 20. Από αυτούς οι 14 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι εννέα είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
 

Το ΚΕΛΠΝΟ αποφάσισε επίσης να εφαρμοστεί στο ΕΣΥ επιχειρησιακό σχέδιο. Μεταξύ άλλων προβλέπει ότι οι πολίτες με συμπτώματα γρίπης δεν θα προσέρχονται πλέον στα εξωτερικά ιατρεία αλλά θα οριστεί σε κάθε νοσοκομείο χώρος διαλογής των ασθενών. Χωρίς περιορισμό θα χορηγούνται και αντιβιοτικά σε όσους έχουν βαριά συμπτωματολογία, έτσι ώστε να αποφεύγονται κατά το δυνατόν οι ιογενείς πνευμονίες.
Κλειστό θα παραμείνει το δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, καθώς παρουσιάστηκε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα νέας γρίπης σε ένα παιδί με ήπια συμπτώματα.

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε