Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 7 Αθήνα Αναλυτικά

Παράγραφος - φωτιά στο νομοσχέδιο για την υγεία

Παράγραφος - φωτιά στο νομοσχέδιο για την υγεία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.12.2010 | 08:08
Πρώτη δημοσίευση: 04.12.2010 | 23:51

Μια παράγραφος στο νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας πυροδοτεί σενάρια για συγχωνεύσεις νοσοκομείων. Τη Δευτέρα οι διευκρινίσεις.

Την εκτίμηση ότι ανοίγει ο δρόμος για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων από τον Ιούνιο και μετά, πυροδότησε μία παράγραφος του νομοσχεδίου για τη Υγεία, που παρουσίασε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στο υπουργικό συμβούλιο.

Η πρόβλεψη ότι θα μπορούν, από το νέο έτος, κάποιοι διοικητές νοσοκομείων να διοικούν πέραν του ενός νοσοκομείου και να αμείβονται επί πλέον γι' αυτή την εργασία, μεταφράζεται ως ότι προετοιμάζεται το έδαφος για τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών Υγείας σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι πριν από την κατάρτιση του νομοσχεδίου υπήρχαν προφορικές αναφορές προς το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τις οποίες αρκετά νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας απασχολούν μεγάλο αριθμό γιατρών, αλλά και διοικητικού προσωπικού δυσανάλογο μάλιστα με το έργο που παράγουν. Ως εκ τούτου, η συγχώνευσή τους αποτελούσε, ενδεχομένως, λύση για εξοικονόμηση αρκετών πόρων.

Για την ώρα, πάντως, ο υπουργός δεν επιβεβαιώνει, αλλά και δεν αποκλείει πιθανή συγχώνευση νοσηλευτικών ιδρυμάτων, τονίζοντας με κάθε ευκαιρία -όπως και χθες μιλώντας προς τους προέδρους 30 μεγάλων νοσοκομείων- ότι η συζήτηση αυτή είναι πιθανόν να ανοίξει μετά την άνοιξη του 2011.

Κύκλοι του υπουργείου Υγείας αναφέρουν πως πριν συνταχθεί ο υγειονομικός χάρτης της χώρας από τη σχολή Δημόσιας Υγείας, δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για το ποιες νοσηλευτικές μονάδες είναι πιθανόν να συγχωνευτούν, καθώς, όπως τονίζουν, αν δεν καταγραφούν οι ανάγκες δεν μπορούν να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους ενοποιήσεις και συγχωνεύσεις.

Για την ώρα, το θέμα είναι υπό μελέτη, ενώ αναμένεται να δοθούν σαφείς απαντήσεις από τον υπουργό την Δευτέρα οπότε θα γίνει στους εκπροσώπους του Τύπου ενημέρωση επί του περιεχομένου του υπό κατάθεση νομοσχεδίου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Δείτε πόσα προσφέρει ο χυμός από λάχανο στην υγεία σας Δείτε πόσα προσφέρει ο χυμός από λάχανο στην υγεία σας
  2. Δημόσια εξομολόγηση της Shaya για την υγεία της: Μου έλεγαν ότι ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο και μπορεί να...» Δημόσια εξομολόγηση της Shaya για την υγεία της: Μου έλεγαν ότι ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο και μπορεί να...»
  3. Σε ΑΕΙ και ΤΕΙ περνάει ο πλήρης έλεγχος για τα μεταπτυχιακά Σε ΑΕΙ και ΤΕΙ περνάει ο πλήρης έλεγχος για τα μεταπτυχιακά
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook