Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 22 Αθήνα Αναλυτικά

Παχυσαρκία: Η Ελλάδα 10η στον κόσμο

Παχυσαρκία: Η Ελλάδα 10η στον κόσμο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.10.2010 | 10:30
Πρώτη δημοσίευση: 08.10.2010 | 10:19

Το Μεξικό είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια στην παχυσαρκία και απειλείται από την Αυστραλία.

Οι Αυστραλοί παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης της παχυσαρκίας, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, τα ποσοστά των παχύσαρκων Αυστραλών είναι τα πλέον αυξανόμενα μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών.

Η έκθεση, που ανέλυσε 33 χώρες, ανάμεσα τους κι η Ελλάδα, αναφέρει πως ένας στους δυο Αυστραλούς είναι υπέρβαροι και το ποσοστό τους αναμένεται να αυξηθεί κατά 15% στα επόμενα δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, έξι στους 10 Έλληνες είναι υπέρβαροι και η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση των κρατών με τους περισσότερους υπέρβαρους πολίτες: το 58,9% του πληθυσμού.

Στο Μεξικό ανήκει ο τίτλος του πιο υπέρβαρου έθνους στον πλανήτη, με ποσοστό που φτάνει το 69,5% του πληθυσμού. Ακολουθούν οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, ο Καναδάς, η Χιλή, η Ελλάδα, η Σλοβενία, το Λουξεμβούργο και η Ισπανία.

Σύμφωνα με την έκθεση, η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα δημόσιας υγείας στον ανεπτυγμένο κόσμο. Πριν από το 1980, τα ποσοστά δεν ξεπερνούσαν το 10% του πληθυσμού. Από τότε, οι παχύσαρκοι έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί, ενώ υπέρβαρο είναι περισσότερο από το 50% του πληθυσμού, τουλάχιστον στα μισά κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Έρευνα σοκ της Eurostat! Παχύσαρκος 1/6 Eυρωπαίους! Έρευνα σοκ της Eurostat! Παχύσαρκος 1/6 Eυρωπαίους!
  2. Παχυσαρκία και εγκυμοσύνη: Η άγνωστη επίπτωση στο παιδί Παχυσαρκία και εγκυμοσύνη: Η άγνωστη επίπτωση στο παιδί
  3. Πώς θα καταλάβετε από βρεφική ηλικία αν το παιδί έχει τάσεις παχυσαρκίας Πώς θα καταλάβετε από βρεφική ηλικία αν το παιδί έχει τάσεις παχυσαρκίας
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook