Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 18 Αθήνα Αναλυτικά

Πέφτει το χρηματιστήριο ανεβαίνουν τα εμφράγματα

Πέφτει το χρηματιστήριο ανεβαίνουν τα εμφράγματα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.03.2010 | 11:23
Πρώτη δημοσίευση: 15.03.2010 | 11:23

Μια "βουτιά" στο χρηματιστήριο μπορεί να μην κάνει κακό μόνο στο πορτοφόλι σας, αλλά και στην καρδιά σας.

 
Αν ο χρηματιστηριακός δείκτης ανεβαίνει, τα εμφράγματα στον πληθυσμό μειώνονται, αλλά αν ο δείκτης πέφτει, τότε τα εμφράγματα ανεβαίνουν, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην πορεία του χρηματιστηρίου και στη συχνότητα των εμφραγμάτων.
 
Η μελέτη, που παρουσιάστηκε στο 59ο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας, έγινε από γιατρούς του πανεπιστημίου Ντιουκ υπό την ερευνήτρια Mona Fiozat και βασίστηκε στην μελέτη των περιστατικών εμφραγμάτων που αντιμετωπίστηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο μεταξύ των ετών 2006 - 2009, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
 
Οι ερευνητές έκαναν λόγο για "προκαταρκτικά" συμπεράσματα και επεσήμαναν την ανάγκη να γίνουν και άλλες παρόμοιες και μεγαλύτερες έρευνες για να επιβεβαιωθεί το αρχικό συμπέρασμά τους.
 
Όπως είπαν, πάντως, "στη διάρκεια της πρόσφατης αυξημένης μεταβλητότητας στο χρηματιστήριο, διαπιστώσαμε ότι όταν οι τιμές των μετοχών έπεφταν, τα εμφράγματα αυξάνονταν, ενώ όταν οι μετοχές ανέβαιναν, τα εμφράγματα μειώνονταν".
 
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στη συχνότητα των εμφραγμάτων στον πληθυσμό και σε τραυματικά γεγονότα (όπως π.χ. η 11η Σεπτεμβρίου 2001, ο τυφώνας "Κατρίνα" το 2005, μεγάλοι σεισμοί κ.α.), όμως δεν υπήρχαν μέχρι τώρα επαρκή στοιχεία για να στοιχειοθετήσουν μια ανάλογη σχέση με συμβάντα στον χώρο της οικονομίας. 
 
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Είστε νάρκισσος, ψυχοπαθής, ή και τα δύο; Κάντε ΕΔΩ το πρωτότυπο τεστ! Είστε νάρκισσος, ψυχοπαθής, ή και τα δύο; Κάντε ΕΔΩ το πρωτότυπο τεστ!
  2. Έμφραγμα: Τι θα νιώσετε λίγο ΠΡΙΝ σας συμβεί Έμφραγμα: Τι θα νιώσετε λίγο ΠΡΙΝ σας συμβεί
  3. Κυστική ίνωση: Προσοχή στα συμπτώματα που δείχνουν πρόβλημα! Κυστική ίνωση: Προσοχή στα συμπτώματα που δείχνουν πρόβλημα!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook