Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πιες λίγη μπύρα...κάνει καλό;

Πιες λίγη μπύρα...κάνει καλό;
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.02.2010 | 10:21
Πρώτη δημοσίευση: 09.02.2010 | 10:21

 
Οι λάτρεις της μπύρας βρήκαν επιτέλους μια καλή δικαιολογία για να πιουν άλλο ένα ποτηράκι....

 
Η μπύρα βοηθά τα οστά να διατηρούνται γερά, σύμφωνα με μια μελέτη του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.
 
Σύμφωνα με τους επιστήμονες η μπύρα, είναι πλούσια σε πυρίτιο και μπορεί να βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης αφού το πυρίτιο είναι ουσιώδες στοιχείο για την πυκνότητα των οστών.
 
Οι ερευνητές εξέτασαν 100 μάρκες μπύρας και έλεγξαν την περιεκτικότητά τους σε πυρίτιο ανάλογα με το είδος και την προέλευσή τους. Η μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η περιεκτικότητα της μπύρας σε πυρίτιο κυμαίνεται από τα 6,4 μέχρι τα 56,5 χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο. Η μέση πρόσληψη πυριτίου σε καθημερινή βάση από τα τρόφιμα κυμαίνεται μεταξύ 20-50 χιλιοστόγραμμων.
 
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι μπύρες τύπου pale ale, "αφροζύμωτη", έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πυρίτιο ενώ οι μπύρες χωρίς αλκοόλ, οι ελαφρές λάγκερ και οι μπίρες από σιτάρι τη χαμηλότερη.
 
Ο ερευνητής Τσαρλ Μπάμφορθ είπε πάντως στους δημοσιογράφους να μην πάρουν πολύ σοβαρά τα συμπεράσματα της έρευνας αφού στη μελέτη εξετάστηκαν οι μπύρες, όχι όμως και οι ασθενείς, ούτε εξετάστηκε η οστική πυκνότητα.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο