Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πιο επικίνδυνη η παχυσαρκία από το κάπνισμα για εκδήλωση καρκίνου

Πιο επικίνδυνη η παχυσαρκία από το κάπνισμα για εκδήλωση καρκίνου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.12.2010 | 22:12
Πρώτη δημοσίευση: 29.12.2010 | 21:57

Οπως εξήγησε ο καθηγητής της Ογκολογίας, Οτμαρ Βιέστλερ, ανησυχεί πολύ που οι συμπατριώτες του ολοένα σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι παχύσαρκοι.

Στη Γερμανία, η παχυσαρκία πολύ σύντομα θα "εκτοπίσει" το κάπνισμα από το βάθρο του "σοβαρότερου καρκινικού παράγοντα", προϊδέασε σήμερα ο επικεφαλής του κυριότερου αντι-καρκινικού εργαστηρίου στη χώρα.

Αυτή η κατάσταση του σώματος 'ευθύνεται', σύμφωνα με τον καθηγητή, για τους καρκίνους του εντέρου, του οισοφάγου, των νεφρών, του παγκρέατος και του στήθους, αν και οι διαδικασίες που οδηγούν στην εκδήλωση της ασθένειας επιστημονικά δεν έχουν τεκμηριωθεί.

"Αυτό ακριβώς θα είναι το επόμενο ερευνητικό στάδιο", τόνισε ο καθηγητής Βιέστλερ, ο επικεφαλής του "Γερμανικού Κέντρου για την έρευνα για τον καρκίνο" (DKFZ), με προσωπικό 2.200.

Ο ίδιος εξήγησε ότι όσο αυξάνει το προσδόκιμο ζωής στη Γερμανία, τόσο αυξάνουν ανάμεσα στους υπερήλικες τα κρούσματα της επάρατης νόσου. "Τις μεγάλες ηλικίες κυρίως πλήττει ο καρκίνος", αποφαίνεται ο καθηγητής Βιέστλερ.

Στη Γερμανία, προσθέτει ο καθηγητής, ετησίως έχουμε 450 χιλιάδες καρκινοπαθείς, από τους οποίους περίπου οι μισοί μπορεί να αναμένουν ίαση, ενώ πάρα πολλών άλλων ο καρκίνος τους μπορεί να "ελέγχεται" κι η ζωή τους να παρατείνεται. Οι ιάσεις προσδοκώνται κυρίως από τη νέα 'γενιά' φαρμάκων, που 'εξατομικεύουν' την καρκινική θεραπεία, δηλώνει επίσης.

"Θα αυξηθούν, λοιπόν, τα ποσοστά της ίασης από τον καρκίνο", προβλέπει επίσης ο ίδιος,προσθέτοντας ότι οι επιστήμονες "προχωρούν πολύ στις θεραπείες μιάς πλειοψηφίας καρκίνων" (...) "ιδίως αυτών που εμπεριέχουν γενετικές μεταλλάξεις και κυτταρικές αλλαγές". "Έχουμε τα φάρμακα πια, για να εμποδίζουμε αμφότερες". "Έχουμε και ολοένα πιο πολλά φάρμακα για τον οργανισμό του κάθε καρκινοπαθή, που να ταιριάζουν στο 'προφίλ" του ασθενούς.

"Ακόμα κι οι 'απλοί' εκ πρώτης όψεως καρκίνοι, εντούτοις ανήκουν στην κατηγορία του 'καρκίνου πολλών τύπων", τονίζει τέλος ο καθηγητής Βιέστλερ, "άρα χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν θεραπευτικά η ταυτόχρονη λήψη διαφόρων φαρμάκων".   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα! Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα!
  2. Λογισμικό Η/Υ διαγιγνώσκει τον καρκίνο από ένα δείγμα αίματος Λογισμικό Η/Υ διαγιγνώσκει τον καρκίνο από ένα δείγμα αίματος
  3. Νέα θεραπεία για το μεταστατικό καρκίνο του μαστού Νέα θεραπεία για το μεταστατικό καρκίνο του μαστού
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook