Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Συννεφιά 6 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ποιά γονίδια ρυθμίζουν τους χτύπους της καρδιάς

Ποιά γονίδια ρυθμίζουν τους χτύπους της καρδιάς
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.01.2010 | 11:24
Πρώτη δημοσίευση: 11.01.2010 | 11:24

Στην ανακάλυψη πιο "έξυπνων" φαρμάκων για τις παθήσεις της καρδιάς αναμένεται να οδηγήσει μια άλλη ανακάλυψη.

Τρείς ερευνητικές ομάδες απ' όλη την Ευρώπη βρήκαν πάνω από 10 γονίδια που ρυθμίζουν τους χτύπους της καρδιάς αφού σύγκριναν το DNA δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων ευρωπαϊκής και ινδικής καταγωγής.

Τα γονίδια που ανακαλύφθηκαν, ελέγχουν τους ηλεκτρικούς παλμούς που καθοδηγούν τους μυς της καρδιακής αντλίας. Τα ηλεκτρικά σήματα μεταδίδονται, μέσω εξειδικευμένων πρωτεϊνών, στα μυικά κύτταρα.

Οι άνθρωποι που διαθέτουν διαφορετικές παραλλαγές των γονιδίων αυτών μπορεί να αντιμετωπίζουν αυξημένο ή, αντίθετα, μειωμένο κίνδυνο για καρδιακές αρρυθμίες και άλλα προβλήματα.

 Οι καρδιοπάθειες προκαλούν περίπου επτά εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο, οι μισοί εκ των οποίων συνδέονται με την απότομη αλλαγή στο ρυθμό που κτυπά η καρδιά.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καρδιά: Τα 11 συμπτώματα που απαγορεύεται να αγνοήσετε! Καρδιά: Τα 11 συμπτώματα που απαγορεύεται να αγνοήσετε!
  2. Σουμάχερ: Καταγγέλλουν την οικογένειά του ότι δεν λέει την αλήθεια Σουμάχερ: Καταγγέλλουν την οικογένειά του ότι δεν λέει την αλήθεια
  3. Τηλεθέαση: Παπαδόπουλο ή Αρναούτογλου επέλεξε το τηλεοπτικό κοινό το βράδυ του Σαββάτου; Τηλεθέαση: Παπαδόπουλο ή Αρναούτογλου επέλεξε το τηλεοπτικό κοινό το βράδυ του Σαββάτου;
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook