Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Πολάκης: Δεν άκουσα κανέναν να φωνάζει παλιότερα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για δημιουργία κλίματος καταγγέλλει την ΠΟΕΔΗΝ και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία ο υπουργός αναπληρωτής Υγείας Π. Πολάκης με συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός ανέλυσε το πρόγραμμα προσλήψεων, απαντώντας στις καταγγελίες για τα κενά στα νοσοκομεία λέγοντας ότι ήδη έχουν προσληφθεί 1.200 γιατροί, 187 διασώστες του ΕΚΑΒ και 578 μόνιμοι νοσηλευτές, ενώ όπως τόνισε στόχος είναι άλλα 4.000 άτομα να προσληφθούν ως τον Ιανουάριο στον χώρο της Υγείας με χρήματα, ένα κονδύλι περίπου 50 εκατομμυρίων που εξασφαλίστηκε από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο κ. Πολάκης είπε ότι πάντα υπήρχαν προβλήματα στην Υγεία, αλλά δεν είδε τέτοιες κινητοποιήσεις τότε, τονίζοντας ότι το περασμένο διάστημα κυκλοφόρησαν 90 ολοκαίνουργια ασθενοφόρα, ενώ “ανακαλύφθηκαν” όπως χαρακτηριστικά είπε άλλα 20 που είχαν αγοραστεί από διάφορους φορείς αλλά ήταν αχρησιμοποίητα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Πολάκης το υπουργείο ολοκλήρωσε μέσα σε δύο μήνες τον διαγωνισμό για αγορά ασθενοφόρων μέσα σε δυο μήνες ενώ οι προηγούμενες ηγεσίες καθυστερούσαν επί 8 χρόνια “γιατί δεν τα έβρισκαν στις μίζες”.

Στο θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ ο κ. Πολάκης υπογράμμισε ότι το υπουργείο είναι αποφασισμένο να συνεχίσει την πολιτική που έχει χαράξει, χαρακτηρίζοντας ξανά απόστημα το ΚΕΕΛΠΟ, το οποίο είπε πως λειτουργούσε ως μηχανισμός διακίνησης μαύρου χρήματος και ελέγχου μεγάλου μέρους των ΜΜΕ μέσω της διαφήμισης.

Για μια κομπίνα που στήθηκε για να φαγωθούν 825.000 ευρώ, έκανε λόγο ο υπουργός, καταγγέλλοντας τον Μάριο Σαλμά και συγγενικά του πρόσωπα, λέγοντας ότι κινήθηκαν με τις πλάτες του κεντρικού συμβουλίου Υγείας, της τότε ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και άλλων φορέων, ενώ σε ό,τι αφορά στην κατάθεση μήνυσης από τον κ. Σαλμά απάντησε “καλώς να ορίσει”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε