Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Bροχή 6 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πονάτε; Σταυρώστε τα χέρια και θα περάσει!

Πονάτε; Σταυρώστε τα χέρια και θα περάσει!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.05.2011 | 15:02
Πρώτη δημοσίευση: 21.05.2011 | 14:50

Μία ενδιαφέρουσα διαπίστωση έκανε ομάδα επιστημόνων στο University College του Λονδίνου, σχετικα με το πώς ο εγκέφαλος μπορεί να ξεγελαστεί και εμείς να αποφύγουμε τον πόνο.

Για την ακρίβεια βρήκαν ότι σε περίπτωση που το χέρι μας πονάει, το να σταυρώσουμε τα χέρια μπροστά στο σώμα βοηθά να μην νιώθουμε τον πόνο.

Στην έρευνα πήραν μέρος 20 άτομα, στα οποία οι επιστήμονες άσκησαν ακτινοβολία με λέιζερ για να προκαλέσουν πόνο. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι όταν τα χέρια ήταν σταυρωμένα οι άνθρωποι πονούσαν λιγότερο από ό,τι όταν ήταν κανονικά στα πλευρά του σώματος.

Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τους επιστήμονες γιατί ο εγκέφαλος μπερδεύεται.

Ο δρ. Τζιαντομένικο Ιανέτι αναφέρει: “Στην καθημερινή ζωή χρησιμοποιούμε το δεξί χέρι για να αγγίξουμε αντικείμενα στα δεξιά μας και το αριστερό αντιστοίχως. Αυτό σημαίνει ότι οι περιοχές του εγκεφάλου που “καταγράφουν” τον εξωτερικό χώρο που βρίσκεται π.χ. στα δεξιά ενεργοποιούνται παράλληλα με αυτές που καταγράφουν τα ερεθίσματα στη δεξιά μεριά του σώματος. Αν σταυρώσουμε τα χέρια οι δύο αυτές περιοχές δεν ενεργοποιούνται μαζί πλέον και τα ερεθίσματα δεν φτάνουν σωστά στον εγκέφαλο – μεταξύ αυτών και ο πόνος”.

Σύμφωνα με τον ερευνητή το εύρημα αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του πόνου, χωρίς φάρμακα μάλιστα.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Στα χέρια της Αστυνομίας δύο έμποροι κάνναβης Στα χέρια της Αστυνομίας δύο έμποροι κάνναβης
  2. Στρατιώτες σχηματίζουν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό - Η απάντηση του ΓΕΣ [pic] Στρατιώτες σχηματίζουν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό - Η απάντηση του ΓΕΣ [pic]
  3. Βίτσας: Δεν πρόκειται να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά Βίτσας: Δεν πρόκειται να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook