Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Συννεφιά 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πώς να προστατευθείτε από τις ακτίνες του ήλιου

Πώς να προστατευθείτε από τις ακτίνες του ήλιου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.07.2011 | 08:22
Πρώτη δημοσίευση: 10.07.2011 | 08:22

Γενικά και παρά τις προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουμε, καλό είναι να μην εκθέτουμε πολύ τους εαυτούς μας στον ήλιο.

Στη χρήση των κατάλληλων αντηλιακών προϊόντων και στη λήψη των απαιτούμενων προφυλάξεων για την προστασία από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες εστιάζονται οι οδηγίες που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, για την ασφαλή και αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο.

Αναφορικά με τη χρήση των αντηλιακών προϊόντων, επεσήμανε ότι οι πληροφορίες που δίνονται στις ετικέτες των αντηλιακών προϊόντων και οι οποίες έχουν καθοριστεί με σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μας βοηθούν στην επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού προϊόντος, σύμφωνα και με τις ανάγκες μας. Με βάση τη σύσταση:

- Απαγορεύεται η αναγραφή στα αντηλιακά προϊόντα του ισχυρισμού sun block ή ολικής προστασίας, διότι κανένα αντηλιακό δεν μπορεί να προσφέρει 100% προστασία (sun block).

- Οι περιγραφές χαμηλή, μεσαία, υψηλή προστασία πρέπει να αντιστοιχούν στους αναγραφόμενους δείκτες ηλιακής προστασίας (SPF-sun protection factor).

- Τα αντηλιακά προϊόντα πρέπει να αναγράφουν στις ετικέτες τους τις επισημάνσεις UV-A UV-B, που δηλώνουν προστασία και από τα δύο είδη ακτινοβολίας, που είναι επικίνδυνοι παράγοντες για τον άνθρωπο.

Εκτός από τη χρήση των αντηλιακών προϊόντων οι καταναλωτές πρέπει επίσης:

- Να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο τις ώρες 11.00 έως 15.00.

- Να καλύπτονται με καπέλο και γυαλιά ηλίου.

- Να αποφεύγουν την έκθεση των μωρών και των παιδιών στον ήλιο.

- Να χρησιμοποιούν τα αντηλιακά προϊόντα σε επαρκή ποσότητα και σε συχνά διαστήματα, ιδιαίτερα πριν και μετά το κολύμπι.

Επίσης σημειώνεται ότι:

- Το 90% της ηλιακής ακτινοβολίας μπορεί να διαπερνά τα σύννεφα.

- Το νερό προσφέρει μικρή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

- Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει σωρευτικό αποτέλεσμα.

Τέλος, σημειώνει ότι γενικά και παρά τις προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουμε, καλό είναι να μην εκθέτουμε πολύ τους εαυτούς μας στον ήλιο.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Τι λένε οι ψυχολόγοι για όσους μιλάνε συχνά στον εαυτό τους… Τι λένε οι ψυχολόγοι για όσους μιλάνε συχνά στον εαυτό τους…
  2. «Έχω καταστρέψει ολόκληρη παράσταση για χάρη ενός έρωτα! Ο πατέρας μου γάμ…ε τη ζωή και την υγεία του για τον έρωτα»! «Έχω καταστρέψει ολόκληρη παράσταση για χάρη ενός έρωτα! Ο πατέρας μου γάμ…ε τη ζωή και την υγεία του για τον έρωτα»!
  3. Ένταση ξύλο και λιποθυμίες στο υπουργείο Υγείας! - Ντου των εργαζομένων στα νοσοκομεία [pics, vid] Ένταση ξύλο και λιποθυμίες στο υπουργείο Υγείας! - Ντου των εργαζομένων στα νοσοκομεία [pics, vid]
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook