Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 14 Αθήνα Αναλυτικά

Πώς να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή χωρίς να κουράζεστε

Πώς να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή χωρίς να κουράζεστε
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.11.2011 | 14:45
Πρώτη δημοσίευση: 14.11.2011 | 14:39

Είστε από αυτούς που η δουλειά σας επιβάλει να χρησιμοποιείτε πολλές ώρες τον ηλεκτρονική υπολογιστή και γυρνώντας στο σπίτι χαλαρώνετε σερφάροντας στο διαδίκτυο;

Όσοι χρησιμοποιούν πολύ τον ηλεκτρονικό υπολογιστή θα πρέπει να μάθουν να πληκτρολογούν και με τα δέκα δάκτυλα, συμβουλεύει ο Λαρς Αντολφ, ειδικός Εργονομίας στο γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για την Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία.

"Είναι πιο λογικό γιατί κάνει οικονομία στην ενέργεια και είναι γρηγορότερο," λέει και προσθέτει ότι αξίζουν τον κόπο ο χρόνος και η προσπάθεια που απαιτούνται για την εκμάθηση.

Ο Αντολφ προτείνει επίσης να τοποθετείται το πληκτρολόγιο πάνω στην επιφάνεια του γραφείου χωρίς να χρησιμοποιούνται τα υποστηρικτικά ποδαράκια του. Σε διαφορετικά περίπτωση, προειδοποιεί ο ίδιος, τα χέρια εκείνου που πληκτρολογεί παίρνουν ανοδική κλήση από τον καρπό. "Με τον καιρό αυτό θα οδηγήσει σε τενοντίτιδα," λέει ο ίδιος.

Επίσης, είναι σημαντικό να ξεκουράζει κανείς τους καρπούς του σε ειδικό μαξιλαράκι μπροστά από το πληκτρολόγιο, κάτι που βοηθάει τα χέρια από το να παίρνουν επικίνδυνη στάση ενώ πληκτρολογούν.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Ελληνικοί  ψίθυροι  σε γερμανικά στρατιωτικά οχήματα - Πουλάμε τεχνολογία στους Γερμανούς! Ελληνικοί "ψίθυροι" σε γερμανικά στρατιωτικά οχήματα - Πουλάμε τεχνολογία στους Γερμανούς!
  2.  Εισβολή  του FBI σε 8.000 υπολογιστές σε 120 χώρες και στην Ελλάδα! "Εισβολή" του FBI σε 8.000 υπολογιστές σε 120 χώρες και στην Ελλάδα!
  3. Το Lenovo Yoga Book ήρθε στην Ελλάδα! Το Lenovo Yoga Book ήρθε στην Ελλάδα!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook