Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Bροχή 6 Αθήνα Αναλυτικά

Πόσο συνδέονται οι αλλεργίες με την κατανάλωση κρέατος

Πόσο συνδέονται οι αλλεργίες με την κατανάλωση κρέατος
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.03.2010 | 11:44
Πρώτη δημοσίευση: 01.03.2010 | 11:44

Η κατανάλωση κρέατος μπορεί να προκαλεί πολύ πιο συχνά αναφυλαξία, τη σοβαρή και δυνητικά θανατηφόρα

   αλλεργική αντίδραση, από ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.

 Οι επιστήμονες, κάνοντας αναλύσεις αίματος, μελέτησαν τις περιπτώσεις 60 ασθενών που εμφάνιζαν ανεξήγητες και σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις και συμπέραναν ότι μια ουσία του κρέατος, η άλφα-γαλακτόζη, πιθανώς είναι ο ένοχος.

 Οι ερευνητές βρήκαν πρωτεΐνες του ανοσοποιητικού συστήματος, που αποκαλούνται αντισώματα IgE, σε 25 από τους 60 ασθενείς και συμπέραναν ότι πιθανώς δεν είναι ορθή η αντίληψη ότι η αλλεργία στο κρέας είναι πολύ σπάνια, καθώς εκτιμούν πλέον ότι η ύπαρξη αυτών των αντισωμάτων απέναντι σε αυτό το σάκχαρο (άλφα-γαλακτόζη) είναι πολύ πιο ευρέως διαδεδομένη στον ανθρώπινο πληθυσμό σε σχέση με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις.

    Η άλφα-γαλακτόζη παράγεται στα περισσότερα θηλαστικά, όμως οι άνθρωποι και οι μεγαλόσωμοι πίθηκοι παράγουν επίσης ένα αντίσωμα γι' αυτήν. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το πρόβλημα μπορεί να προκαλείται όταν οι άνθρωποι, που παράγουν στο σώμα τους τα αντισώματα IgE, μετά τρώνε κρέας ή άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα που περιέχουν αυτό το σάκχαρο και έτσι παθαίνουν την αλλεργική αντίδραση.

    Η αναφυλαξία, που συνήθως συμβαίνει μέσα σε λίγα λεπτά από την κατανάλωση μιας τροφής, μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά μετά από πολλή χρονική καθυστέρηση, μέχρι και τέσσερις έως έξι ώρες μετά την κατανάλωση του κρέατος ή των άλλων γαλακτοκομικών, γι' αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει αντιληπτή ποια ήταν η αρχική αιτία που "πυροδότησε" την αλλεργία.

Το τυπικό σενάριο είναι ότι αν δεν αντιδράσει κάποιος μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή του φαγητού, τότε η αλλεργία δεν οφείλεται στο φαγητό", δήλωσε ο Κόμινς, αλλά επεσήμανε ότι αυτό δεν συμβαίνει αναγκαστικά στην περίπτωση του κρέατος.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Με ένα απλό τεστ ούρων θα κάνουμε «διάγνωση» της ποιότητας στην διατροφή μας! Με ένα απλό τεστ ούρων θα κάνουμε «διάγνωση» της ποιότητας στην διατροφή μας!
  2. Το ξέσπασμα του Λευτέρη Παπαδόπουλου για την εκπομπή «Στην υγειά μας» Το ξέσπασμα του Λευτέρη Παπαδόπουλου για την εκπομπή «Στην υγειά μας»
  3. Το «κατηγορώ» του Λευτέρη Παπαδόπουλου Το «κατηγορώ» του Λευτέρη Παπαδόπουλου
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook