Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 22 Αθήνα Αναλυτικά

Που....πήγε το σημείο G;

Που....πήγε το σημείο G;
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.01.2010 | 01:13
Πρώτη δημοσίευση: 04.01.2010 | 11:13

Είναι μύθος είναι μύθος το....σημείο G;
 

 
Έτσι λένε Βρετανοί επιστήμονες που υπόσχονται βελτίωση στη σεξουαλική συμπεριφορά των ζευγαριών αφού μία νέα τους έρευνα καταρρίπτει τον μύθο του σημείου G!
 
Αν και το σημείο G έχει συνδεθεί με την αύξηση της σεξουαλικής απόλαυσης, οι επιστήμονες του King’s College του Λονδίνου σε έρευνα που έκαναν για το θέμα με τη συμμετοχή 1.800 γυναικών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αποδόμηση του μύθου του σημείου G πιθανότατα θα αυξήσει περισσότερο την απόλαυση της σεξουαλικής πράξης για όλους τους συμμετέχοντες.
 
Oι ερευνητές εξέτασαν 1.804 γυναίκες, ηλικίας 23-83 ετών, οι οποίες ήταν είτε μονοζυγωτικές δίδυμες, δηλαδή έχουν ακριβώς τα ίδια γενετικά χαρακτηριστικά, αφού το DNA τους είναι πανομοιότυπο, είτε διζυγωτικές δίδυμες, μοιράζονται το 50% των γονιδίων.
 
Από αυτές ζητήθηκε να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια που αφορούσαν το αν έχουν ή όχι σημείο G.
 
Αν η υπόθεση ότι το σημείο G υπάρχει είναι αληθής, τότε σε περίπτωση που κάποια από τις γυναίκες η οποία ανήκε στην κατηγορία των μονοζυγωτικών διδύμων απαντούσε καταφατικά στην ερώτηση, θα σήμαινε ότι και η αδελφή της θα το έχει, ενώ στην κατηγορία των διζυγωτικών η πιθανότητα να ταυτίζονται οι απαντήσεις τους είναι 50%. Όμως οι ερευνητές δεν παρατήρησαν κανένα τέτοιο σαφές πλέγμα απαντήσεων, γεγονός που σημαίνει ότι το σημείο G δεν υπάρχει και ότι αποτελεί απλά μια αναληθή πεποίθηση του εκάστοτε υποκειμένου.
 
Συνολικά, το 56% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησε ότι έχει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, όμως το μεγαλύτερο ποσοστό από το 56% ανήκε στη νεότερη ηλικιακά ομάδα του δείγματος, η οποία είναι και περισσότερο σεξουαλικά ενεργός. Από την άλλη, η διαφορά στην πιθανότητα που είχαν οι διζυγωτικές από τις μονοζυγωτικές δίδυμες να συμπέσουν οι απαντήσεις τους εξανεμίστηκε.
 
Στόχος της έρευνας ήταν να εξαλείψει «αισθήματα ανεπάρκειας ή αποτυχίας, που μπορεί να προκαλούσαν προβλήματα στις γυναίκες που φοβούνται ότι δεν έχουν το σημείο G». Μάλιστα μία από τις επιστήμονες της έρευνας είπε ότι: «Eίναι ιδιαίτερα ανεύθυνο να ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει μια οντότητα, η ύπαρξη της οποίας ποτέ δεν έχει αποδειχθεί, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πίεση που ασκείται στις γυναίκες, αλλά και στους άνδρες».
 
Το σημείο G έχει λάβει το όνομα του από τον Γερμανό επιστήμονα, Ernst Grafenberg, ο οποίος τη δεκαετία του 1950 ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε την εν λόγω ερωτογενή ζώνη, ενώ η ιδέα της ύπαρξης του σημείου G εκλαϊκεύτηκε από την ομότιμη καθηγήτρια, Mπέβερλι Γουίπλ, του Πανεπιστήμιου Pάτγκερς στο Nιου Tζέρσι των HΠA.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Μικρός Μπεν: “Αποκαλούν τον πεθαμένο πατέρα μας δολοφόνο” - Η οικογένεια Μπάρκα απειλεί με μηνύσεις Μικρός Μπεν: “Αποκαλούν τον πεθαμένο πατέρα μας δολοφόνο” - Η οικογένεια Μπάρκα απειλεί με μηνύσεις
  2. Η UEFA ερευνά ύποπτο  ματς στην Κύπρο! Η UEFA ερευνά ύποπτο ματς στην Κύπρο!
  3. Δίκη Βαγγέλη Γιακουμάκη: Ανατροπή! Ο εισαγγελέας ζήτησε έρευνα για δολοφονία από πρόθεση Δίκη Βαγγέλη Γιακουμάκη: Ανατροπή! Ο εισαγγελέας ζήτησε έρευνα για δολοφονία από πρόθεση
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook