Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Προσοχή!Ανακαλείται βιολογικό προιόν σοκολάτας

Προσοχή!Ανακαλείται βιολογικό προιόν σοκολάτας
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων απαιτεί την άμεση απόσυρση του συνόλου της παρτίδας βιολογικού προϊόντος σοκολάτας, στο οποίο βρέθηκε υψηλή συγκέντρωση γλουτένης.
 

Το αγγλικό αυτό προιόν κυκλοφορεί και στη ΧΩΡΑ μας και θα έπρεπε πάνω στη συσκευασία να αναγράφεται ότι περιέχει υψηλή συγκέντρωση γλουτένης για να προφυλάσσονται όσοι εμφανίζουν αλλεργικές αντιδράσεις σε αυτή.
 
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, πρόκειται για βιολογικό προϊόν σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού για επάλειψη, με την εμπορική επωνυμία “Plamil – Βιολογική κρέμα σοκολάτας με άρωμα πορτοκάλι για επάλειψη / Organic Chocolate Spread Orange” σε γυάλινη συσκευασία των 275 g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 16.01.2012.
Το προϊόν παράγεται από την εταιρεία “Plamil Foods LTD” του Ηνωμένου Βασιλείου και διακινείται στην Ελλάδα από την επιχείρηση “MKM Vitality ΕΠΕ”.
 
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στη γλουτένη και έχουν στην κατοχή τους αυτό το προϊόν, να ΜΗΝ το καταναλώσουν.
 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε