Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πρόσθετα τροφίμων: Πιθανώς καρκινογόνοι οι γαλακτωματοποιητές – Ποιοι κωδικοί «Ε» στις ετικέτες είναι ασφαλείς

Πρόσθετα τροφίμων: Πιθανώς καρκινογόνοι οι γαλακτωματοποιητές – Ποιοι κωδικοί «Ε» στις ετικέτες είναι ασφαλείς

Οι γαλακτωματοποιητές, ως πρόσθετα τροφίμων, διευκολύνουν την ανάμιξη των συστατικών των τροφίμων και τους δίνουν μεγαλύτερο διάρκεια ζωής στο ράφι των καταστημάτων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όμως, μπορεί να μεταβάλλουν τη σύνθεση των βακτηρίων του εντέρου, με τρόπο που προκαλεί φλεγμονή και τελικά καρκίνο του παχέος εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε