Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πρωτοποριακή εγχείρηση καρδιάς σώζει τη ζωή βρέφους 10 μηνών!

Πρωτοποριακή εγχείρηση καρδιάς σώζει τη ζωή βρέφους 10 μηνών!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.04.2011 | 20:33
Πρώτη δημοσίευση: 20.04.2011 | 20:33

Είναι από τα θαύματα της ζωής και της επιστήμης. Ένα βρέφος με μόλις 10 μήνες ζωής, υπέφερε από σοβαρή μορφή καρδιοπάθειας. Χάρη σε μια πρωτοποριακή επέμβαση, όμως, θα ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Με ένα μικροσκοπικό ατσάλινο σωληνάκι, γνωστό ως «στεντ», οι γιατροί κατάφεραν να αυξήσουν την διάμετρο του κύριου αριστερού βρόγχου. Στην συνέχεια, χάρη σε επέμβαση στην οποία πήρε μέρος ομάδα ιατρών με πολλαπλές ειδικεύσεις, οι επιστήμονες κατάφεραν να διορθώσουν την ατελή καρδιακή διάπλαση της μικρής ασθενούς, θέτοντας σε «υποχρεωτική ανάπαυση» την καρδιά της επί μια εβδομάδα.

Ο οργανισμός της συνέχισε να μπορεί να δέχεται οξυγονωμένο αίμα χάρη σε μια μηχανική καρδιακή αντλία υψηλής τεχνολογίας που ονομάζεται «Ecmo». Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Μάγερ» της Φλωρεντίας, σε συνεργασία με την ιατρική ομάδα παιδιατρικής καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου «Fondazione Toscana Monasterio Ospedale del Cuore», της πόλης Μάσα.

Το κοριτσάκι, όπως είπαν οι θεράποντες ιατροί, είναι τώρα σε θέση να αναπνέει κανονικά και η καρδιά του, που παρουσίαζε εμφανέστατη διόγκωση, επανήλθε εντός φυσιολογικών παραμέτρων.

Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίσθηκε, ήταν η ελλιπής οξυγόνωση του αίματος. «Η κόρη μου ξαναγεννήθηκε. Όταν φτάσαμε στο νοσοκομείο, δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να την δω να πίνει το γάλα της με το μπιμπερό, όπως όλα τα άλλα παιδιά», δήλωσε η μητέρα της μικρής.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο