Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λίγα Σύννεφα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ρεκόρ σε μεταμοσχεύσεις στην Κροατία

Ρεκόρ σε μεταμοσχεύσεις στην Κροατία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.10.2011 | 17:21
Πρώτη δημοσίευση: 06.10.2011 | 17:21

Η χώρα κατατάσσεται πρώτη σε αριθμό μεταμοσχεύσεων ήπατος και νεφρών και δεύτερη σε αριθμό δωρητών και μοσχεύματα καρδιάς.

"Άλματα" έχει κάνει ο τομέας των μεταμοσχεύσεων στην Κροατία, σύμφωνα με στοιχεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, που παρουσιάστηκαν σήμερα στο Ζάγκρεμπ.

Έως τον Οκτώβριο, είχαν καταγραφεί στην Κροατία 113 δωρητές οργάνων, αριθμός αυξημένος κατά 17% σε σχέση με πέρυσι, ενώ έγιναν και 317 μεταμοσχεύσεις στα διάφορα ιατρικά κέντρα ανά τη χώρα.

Συνολικά, φέτος, έγιναν 30 μεταμοσχεύσεις καρδιάς, 96 ήπατος, 10 παγκρέατος και 181 νεφρών, ενώ η λίστα αναμονής για ασθενείς που περιμένουν κάποιο μόσχευμα μίκρυνε κατά 26%.

"Η Κροατία βρίσκεται στην κορυφή σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δωρητών και των μεταμοσχεύσεων ανά εκατ. κατοίκους και στοχεύει να καταστεί περιφερειακός ηγέτης σ' αυτόν τον τομέα", ανέφερε εκπρόσωπος του κροατικού υπουργείου Υγείας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. H Porsche δεν ενδιαφέρεται πια για τα ρεκόρ στο Nürburgring H Porsche δεν ενδιαφέρεται πια για τα ρεκόρ στο Nürburgring
  2. Γαλλία: Το ρεκόρ της Λεπέν και η ελπίδα του Μακρόν! Δυο υποψήφιοι που θέλουν τη ρήξη με το  σύστημα Γαλλία: Το ρεκόρ της Λεπέν και η ελπίδα του Μακρόν! Δυο υποψήφιοι που θέλουν τη ρήξη με το "σύστημα"
  3. Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Το ρεκόρ του clasico! Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Το ρεκόρ του clasico!