Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Bροχή 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

SOS γιατρών για τον καρκίνο του ήπατος

SOS γιατρών για τον καρκίνο του ήπατος
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.09.2012 | 12:55
Πρώτη δημοσίευση: 16.09.2012 | 11:27

Καμπανάκι κινδύνου για τις τεράστιες διαστάσεις που απειλεί να λάβει ο καρκίνος του ήπατος την επόμενη δεκαετία χτυπούν οι ειδικοί.

Ο καρκίνος του ήπατος απειλεί να λάβει τεράστιες διαστάσεις την επόμενη δεκαετία, αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα να αντιμετωπιστεί η επιδημία του ιού της ηπατίτιδας, προειδοποιούν Αυστραλοί εμπειρογνώμονες.
 
Ο παθολόγος Μπεν Κόουελ, από την Υπηρεσία Λοιμωδών Ασθενειών, δήλωσε ότι οι περιπτώσεις καρκίνου του ήπατος θα διπλασιαστούν εντός της δεκαετίας στην Αυστραλία, φτάνοντας τις 2.500, αν δεν γίνει κάτι άμεσα για να αντιμετωπιστούν τα αίτια.
 
Ο ίδιος θα πει ότι η ηπατίτιδα Β και C αποτελούν τα κύρια αίτια του καρκίνου του ήπατος -μετά το κάπνισμα- σε παγκόσμια κλίμακα.
 
Η ηπατίτιδα Β έχει προσβάλει περίπου 200.000 άτομα στην Αυστραλία, κυρίως Αβοριγίνες ή γεννημένους εκτός Αυστραλίας, ενώ η ηπατίτιδα C 280.000 Αυστραλούς, προκαλείται δε κυρίως από χρήστες ναρκωτικών που χρησιμοποιούν κοινές σύριγγες.
 
O δρ Κόουελ, ο οποίος παίρνει μέρος σε Συνέδριο που γίνεται στη Νέα Ζηλανδία, πρόκειται να κάνει έκκληση στις κυβερνήσεις και σε υπηρεσίες υγείας, να δεσμευτούν να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για την έγκαιρη εντόπιση και θεραπεία της ηπατίτιδας προκειμένου να σωθούν χιλιάδες ζωές.
 
«Απαιτείται μια δραστική αναβάθμιση μέσων και προσπαθειών προκειμένου να σταματήσει η επιδημία στα πρώτα της στάδια, διαφορετικά ο καρκίνος του ήπατος θα αποβεί ο υπ' αριθμόν 1 θανατηφόρος καρκίνος στην Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία» είπε ο διακεκριμένος επιστήμονας.

Διαβάστε

Μάστιγα ο καρκίνος του προστάτη- Το 30% των ανδρών στα 50 τους, θα τον εμφανίσουν

    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1.  Ύποπτες  δωρεές, εικονικές εισαγωγές και πλαστές αναρρωτικές – Το  πάρτι  στα νοσοκομεία και ένα πόρισμα…  φωτιά  "Ύποπτες" δωρεές, εικονικές εισαγωγές και πλαστές αναρρωτικές – Το "πάρτι" στα νοσοκομεία και ένα πόρισμα… "φωτιά"
  2. Κι άλλος νεκρός πρόσφυγας στη Λέσβο – Με καρδιακή ανεπάρκεια μετανάστρια Κι άλλος νεκρός πρόσφυγας στη Λέσβο – Με καρδιακή ανεπάρκεια μετανάστρια
  3. Σε κατ' οίκον περιορισμό 55 γιατροί και εργαζόμενοι νοσοκομείου που έκαναν «ζωάρα» Σε κατ' οίκον περιορισμό 55 γιατροί και εργαζόμενοι νοσοκομείου που έκαναν «ζωάρα»
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook