Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σακχαρίνη: Τα πάντα για το γλυκαντικό στις δίαιτες – Μέχρι πόσο επιτρέπεται

Σακχαρίνη: Τα πάντα για το γλυκαντικό στις δίαιτες – Μέχρι πόσο επιτρέπεται

Η σακχαρίνη χρησιμοποιείται συνήθως ως υποκατάστατο της ζάχαρης, διότι δεν περιέχει θερμίδες, ή υδατάνθρακες. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να διασπάσουν σακχαρίνη, κάτι που σημαίνει ότι διέρχεται από το σώμα και αποβάλλεται αμετάβλητα.

Είναι περίπου 300-400 φορές πιο γλυκιά από την κλασική ζάχαρη, οπότε θα πρέπει να παίρνετε κάθε φορά μια πολύ μικρή ποσότητα για να απολαύσετε την γλυκιά της γεύση. Ωστόσο, μπορεί να σας αφήσει μια δυσάρεστη, πικρή επίγευση. Αυτός είναι ο λόγος που η σακχαρίνη συχνά αναμιγνύεται με άλλες χαμηλής, ή μηδενικής θερμιδικής αξίας γλυκαντικές ουσίες.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr
 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε