Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σε ύφεση η γρίπη στην Ελλάδα

Σε ύφεση η γρίπη στην Ελλάδα
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.01.2010 | 16:20
Πρώτη δημοσίευση: 14.01.2010 | 16:13

Το μεσημέρι της Πέμπτης συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Πανδημίας που διαπίστωσε ότι οι θάνατοι από τον ιό έχουν αυξηθεί.

Οι επιστήμονες του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας διαπίστωσαν ότι από τους 93 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα μας από επιπλοκές της νέας γρίπης, οι 10 πέθαναν μέσα στο 2010.

Καθημερινά κατά μέσο όρο νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας περίπου 50 άνθρωποι και γι' αυτό οι επιστήμονες επιμένουν ότι ο εμβολιασμός παραμένει αναγκαίος.

"Πρέπει να συνεχιστεί η επίκληση για εμβολιασμό, ιδίως στις ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς από τα ως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι 80% των ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της νέας γρίπης, ανήκαν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Μόλις 20% ήταν απολύτως υγιείς, όταν προσβλήθηκαν από τον ιό"  είπε η πρόεδρος του συμβουλίου, Ελένη Γιαμαρέλου.

Αναφορικά με τις παραγγελίες των 12 εκατ. εμβολίων που δεν έχουν φτάσει ακόμη στη χώρα μας η αντιπρόεδρος Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ), Μένη Μαλιώρη, εξήγησε ότι έπρεπε να γίνουν, καθώς στην αρχή της επιδημίας σημασία είχε η πρόληψη με βάση το χειρότερο σενάριο.


Ακόμη ένας νεκρός από τη νέα γρίπη 
Δύο θάνατοι εμβρύων από το εμβόλιο;


   Διαδώστε αυτό το άρθρο