Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σέρρες: Πόρισμα για τα θύματα που πήγαν για καταρράκτη και τυφλώθηκαν!

Σέρρες: Πόρισμα για τα θύματα που πήγαν για καταρράκτη και τυφλώθηκαν!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.09.2010 | 13:34
Πρώτη δημοσίευση: 31.08.2010 | 21:34

Πρόβλημα στη διαδικασία και την τεχνική αποστείρωσης, εντοπίζει το πόρισμα επιδημιολογικού ελέγχου της Κλινικής ΙΑΣΩ  που έγινε από επιστημονική ιατρική ομάδα...

που όρισε το Υπουργείο Υγείας, για να εξακριβωθούν τα αίτια που οδήγησαν 13 ηλικιωμένους, που χειρουργήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο για καταρράκτη, σε νοσοκομειακή λοίμωξη ενδοφθαλμίτιδας.

Ο έλεγχος που έγινε από την ιατρική επιστημονική ομάδα αφορούσε την οργάνωση, τη λειτουργία, τις υποδομές, τα όργανα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα χειρουργεία και στους περιβαλλοντικούς και μικροβιολογικούς ελέγχους τόσο των χειρουργείων, όσο και της κλινικής.

Συγκεκριμένα στην έκθεση του επιδημιολογικού ελέγχου της Κλινικής ΙΑΣΩ που κοινοποιήθηκε στον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης Α. Μπουσουλέγκα, αναφέρεται ότι σε έλεγχο που έγινε, μεταξύ άλλων, στους κλίβανους αποστείρωσης και στη διαδικασία που εφαρμόζεται κατά την αποστείρωση διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνται όλες οι διαδικασίες που επιβάλλεται για την εξασφάλιση της αποστείρωσης. Δεν γίνεται όπως αναφέρει το πόρισμα, αρχικά η προθέρμανση του κλιβάνου, δεν χρησιμοποιούνται οι κατάλληλοι χημικοί δείκτες σωστής λειτουργίας του κλιβάνου αποστείρωσης, δεν τοποθετούνται σωστά οι χημικοί δείκτες, δηλαδή άλλος δείκτης εντός του κλιβάνου και άλλος δείκτης εντός του προς αποστείρωση φορτίου.

Στην κλινική ΙΑΣΩ, αναφέρει η έκθεση, τοποθετείται δείκτης μόνο εντός του κλιβάνου αλλά όχι εντός του φορτίου προς αποστείρωση. Έτσι η ομάδα ελέγχου διαπίστωσε ότι ο ένας από τους τρεις κλιβάνους που ήταν για την αποστείρωση του ιματισμού παρουσίαζε πρόβλημα λειτουργίας, όπως προέκυψε από τους χημικούς δείκτες και από το γεγονός ότι τα υφασμάτινα αντικείμενα, ιματισμός, χειρουργικά πανιά και γάζες ήταν υγρά μετά την αποστείρωση.

Σε επικοινωνία που είχε ο Ομιλος ΙΑΣΩ με το Newsit διεκρινίστηκε οτι δεν υπάρχει καμμία σχέση του Ομίλου με την συγκεκριμένη κλινική.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο