Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γιατρός… Μακγκάιβερ έσωσε μικρό παιδί με κρίση άσθματος κατά τη διάρκεια πτήσης! (βίντεο)

Γιατρός… Μακγκάιβερ έσωσε μικρό παιδί με κρίση άσθματος κατά τη διάρκεια πτήσης! (βίντεο)

Αυτή η συγκλονιστική ιστορία κάνει το γύρο του ίντερνετ τις τελευταίες ώρες… Ένας γιατρός Ρομποτικής Χειρουργικής κατάφερε να σώσει ένβα παιδί με κρίση άσθματος κατά τη διάρκεια πτήσης!

Ο γιατρός ρομποτικής χειρουργικής Khurshid Guru, Διευθυντής Ρομποτικής Χειρουργικής στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Roswell Park της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, βρισκόταν σε αεροπλάνο που πετούσε από την Ισπανία με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είχε παρακολουθήσει ένα ιατρικό συνέδριο, και πήρε την πτήση της επιστροφής, όταν ένα ιατρικό περιστατικό τον έκανε… πρώτο θέμα. Είχαν περάσει σχεδόν οι τέσσερις από τις 7 ώρες της πτήσης, όταν ενημερώθηκε ότι ένα παιδί υπέφερε από κρίση άσθματος και δεν είχε φαρμακευτική αγωγή μαζί του. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, οι γονείς του είχαν βάλει κατά λάθος τα φάρμακα στις αποσκευές τους.

 

Ο συγκεκριμένος γιατρός δεν ασχολείται με νεαρούς ασθενείς, αλλά δεν δίστασε στιγμή να προσφέρει τη βοήθειά του. στο αεροπλάνο υπήρχε αναπνευστήρας άσθματος μόνο για ενήλικες, και τότε ο Khurshid Guru αναγκάστηκε να δημιουργήσει έναν αυτοσχέδιο νεφελοποιητή με μια φιάλη οξυγόνου, ένα πλαστικό μπουκάλι, ένα ποτηράκι και μονωτική ταινία.

Ο γιατρός ένωσε τον αναπνευστήρα και τη φιάλη οξυγόνου στο πλαστικό μπουκάλι, ώστε το παιδί να μπορεί να αναπνέει και από τα δύο ταυτόχρονα. μέσα σε λίγη ώρα το παιδί έδειξε σημάδια βελτίωσης.
Δείτε το βίντεο για τη συσκευή που έφτιαξε ο γιατρός Khurshid Guru.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε