Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 18 Αθήνα Αναλυτικά

Συμμαχία φαρμακοβιομηχανιών κατά Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

Συμμαχία φαρμακοβιομηχανιών κατά Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.06.2010 | 15:49
Πρώτη δημοσίευση: 11.06.2010 | 15:49

Δε συμβαίνει συχνά αλλά στη μάχη για να βρεθούν θεραπείες κατά του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ πολλές φαρμακοβιομηχανίες ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Μερικές μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες αποφάσισαν να μοιραστούν από κοινού τα δεδομένα από κλινικές έρευνες που έχουν κάνει σε νέα φάρμακα για το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον. Η προσπάθειά τους αποσκοπεί στο να επιταχύνουν την ανάπτυξη νέων θεραπειών για τις νευρο-εκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλου.

Μέσα από αυτή τη συμμαχία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, θα προκύψει μια ενιαία ηλεκτρονική βάση δεδομένων, που θα δώσει στους ερευνητές των εταιριών και των ερευνητικών ινστιτούτων, δημόσιων και ιδιωτικών, παγκόσμια πρόσβαση σε ένα πλούτο πληροφοριών, οι οποίες έχουν προκύψει από την κλινική μελέτη χιλιάδων ασθενών με αυτές τις εγκεφαλικές παθήσεις.

Η ανταλλαγή των στοιχείων και η ελεύθερη πλέον πρόσβαση σε αυτά ελπίζεται ότι θα διευκολύνει τους ερευνητές στην πρόοδο των εργασιών τους σε σχέση με τις ασθένειες αυτές που έχουν γίνει πια ολοένα πιο συχνές σε όλο τον κόσμο, αλλά για τις οποίες δεν έχει βρεθεί ακόμα θεραπεία, παρόλο που έχουν ήδη υπάρξει δεκαετίες ερευνών.

Πάνω από 26 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από Αλτσχάιμερ παγκοσμίως και περίπου 4 εκατομμύρια από Πάρκινσον. Η πρωτοβουλία για την κοινή βάση των κλινικών ερευνητικών δεδομένων συντονίζεται από τη Συμμαχία Εναντίον των Μεγάλων Ασθενειών, έναν οργανισμό ασθενών και φαρμακοβιομηχανιών, που δρουν στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού Ινστιτούτου Critical Path.

Στη συμμαχία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν οι εταιρίες Pfizer, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Sanofi-Aventis κ.α. Την όλη προσπάθεια στηρίζουν η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (ο μεγαλύτερός δημόσιος αμερικανικός ερευνητικός φορέας), η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων κ.α.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Προσοχή μην αρρωστήσετε! Η τραγική εικόνα των νοσοκομείων - Πεθαίνει κόσμος πριν προλάβει να χειρουργηθεί Προσοχή μην αρρωστήσετε! Η τραγική εικόνα των νοσοκομείων - Πεθαίνει κόσμος πριν προλάβει να χειρουργηθεί
  2. Ψώρα ή ψωρίαση; Πώς θα καταλάβετε τι έχετε – Οι διαφορές στα συμπτώματα Ψώρα ή ψωρίαση; Πώς θα καταλάβετε τι έχετε – Οι διαφορές στα συμπτώματα
  3. Καμπανάκι υγείας από την κατανάλωση αλκοόλ – Τι έδειξε για τις γυναίκες διεθνής έρευνα Καμπανάκι υγείας από την κατανάλωση αλκοόλ – Τι έδειξε για τις γυναίκες διεθνής έρευνα
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook