Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ 4 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συμπληρώματα διατροφής μόνο στα φαρμακεία

Συμπληρώματα διατροφής μόνο στα φαρμακεία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.03.2010 | 22:45
Πρώτη δημοσίευση: 28.03.2010 | 19:34

Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η διάθεση των συμπληρωμάτων διατροφής πρέπει να γίνεται μόνο από τα φαρμακεία για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Φυσικής Υγιεινής Διατροφής και Διαβίωσης" και ζητούσε να ακυρωθεί απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Υγείας με την οποία ορίζεται ότι η πώληση των συμπληρωμάτων διατροφής γίνεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία. Ο σύνδεσμος υποστήριζε ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Το ΣτΕ αναφέρει στην απόφασή του ότι ο περιορισμός στην διάθεση των συμπληρωμάτων διατροφής που θέτει η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση "στηρίζεται σε επιστημονική τεκμηρίωση" και αναφέρει ότι η απαγόρευση διάθεσης των συμπληρωμάτων διατροφής εκτός των φαρμακείων, αποσκοπεί στην προστασία της ανθρώπινης υγείας από το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης πρόσληψης ουσιών.  


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Τα 30 λεπτά/ημέρα που θα βελτιώσουν την υγεία σας Τα 30 λεπτά/ημέρα που θα βελτιώσουν την υγεία σας
  2. Τι αποκαλύπτει αν κάποιος είναι νάρκισσος ή... ψυχοπαθής! Τι αποκαλύπτει αν κάποιος είναι νάρκισσος ή... ψυχοπαθής!
  3. Ποιοι θα είναι οι καλεσμένοι του Παπαδόπουλου απέναντι στον Αρναούτογλου; Ποιοι θα είναι οι καλεσμένοι του Παπαδόπουλου απέναντι στον Αρναούτογλου;
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook