Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Συναγερμός στη Βόρεια Ελλάδα – Σε 21 άτομα ταυτοποιήθηκε ο ιός του Δ. Νείλου

– Αλλοι 2 ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Βέροιας – Ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση
– Mια γυναίκα με τον ιό του δυτικού Νείλου στην εντατική
– Ανησυχία για τις ευπαθείς ομάδες – κυρίως τους ηλικιωμένους

   Σε 21 συνολικά άτομα διαγνώσθηκε μέχρι στιγμής ο ιός του Δυτικού Νείλου όπως αναφέρεται σε νεώτερη ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Όπως διευκρινίζεται πάντως, οι εκδηλώσεις της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου δεν διαφέρουν από αυτές που προκαλούνται από πολλούς άλλους ιούς. Έτσι, η διάγνωση της νόσου είναι εργαστηριακή. Ως εκ τούτου, οι ασθενείς καταγράφονται με βάση την ημερομηνία κατά την οποία έγινε η εργαστηριακή διάγνωση και όχι με βάση την ημερομηνία εκδήλωσης της νόσου ή της νοσηλείας στο νοσοκομείο.

Πιο αναλυτικά, στο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης εξακολουθούν να νοσηλεύονται 9 άτομα, στην πλειονότητά τους υπερήλικες.

Στο νοσοκομείο Βέροιας νοσηλεύονται συνολικά 9 άτομα με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας από τα οποία, ένας 86χρονος είναι σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ταυτοποιηθεί σε κανέναν από τους νοσηλευόμενους ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Επιπλέον, μια 70χρονη από τη Νάουσα νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα, στην εντατική μονάδα του Θεαγενείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

 Ιογενής εγκεφαλίτιδα έχει διαγνωσθεί, τέλος, σε έναν 60χρονο, από την περιοχή Ομολίου Λάρισας, που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Τι είπαν στο Newsit οι γιατροί από το νοσοκομείο της Βέροιας

“Το περιστατικό που ανησυχεί τους γιατρούς είναι ενός 86ρονου ο οποίος μπήκε στο νοσοκομείο για άλλο πρόβλημα αλλά μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε οτι πάσχει από εγκεφαλίτιδα”, δήλωσε στο Newsit ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Χατζηδημητρίου.

Το δεύτερο περιστατικό είναι ένας άνδρας 74 ετών ο οποίος είχε νοσηλευθεί στο νοσοκομείο Βέροιας τον Ιούνιο. Στην συνέχεια είχε μεταφερθεί στο Λοιμωδών, όπου παρέμεινε κάποιο διάστημα για νοσηλεία. Ομως χθες υποτροπίασε, και έγινε ξανά εισαγωγή του στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Συνολικά στο συγκεκριμένο νοσοκομείο νοσηλεύονται 9 άτομα με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας, αλλά η κατάστασή τους εκτός του 86χρονου δεν εμπνέει ανησυχία.

Σε κρίσιμη κατάσταση και 70χρονη από τη Νάουσα

Η γυναίκα νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα, στην εντατική μονάδα του Θεαγενείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διοικητής του Θεαγενείου Νοσοκομείου Άρης Μουσιώνης, στην περίπτωση της ηλικιωμένης γυναίκας έχει ταυτοποιηθεί ότι πρόκειται για τον “ιό του Δυτικού Νείλου”.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ, αν το συγκεκριμένο περιστατικό συμπεριλαμβάνεται στα τέσσερα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα, που ανέβασαν σε 20 τον αριθμό των περιπτώσεων, στις οποίες έχει ταυτοποιηθεί ο “ιός του Δυτικού Νείλου”. Η κατάσταση της 70χρονης, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη, στην εντατική, είναι σοβαρή.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους δύο ηλικιωμένοι και έχουν μολυνθεί 20 άνθρωποι στη βόρεια Ελλάδα από τη νόσο που εξαπλώνουν τα κουνούπια, ενώ έχουν νοσηλευτεί με εγκεφαλίτιδα συνολικά 36 άτομα.

Ηδη απο χθες σε πολλές νομαρχίες της βόρειας Ελλάδας αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι ψεκασμοί για όσο χρειαστεί παρά το γεγονός οτι η περίοδος των ψεκασμών έχει λήξει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε