Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Λίγα Σύννεφα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σύσκεψη για ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά - Πάνω από 30 σκευάσματα δεν υπάρχουν

Σύσκεψη για ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά - Πάνω από 30 σκευάσματα δεν υπάρχουν
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.11.2012 | 19:30

Ο κ. Σαλμάς δεσμεύθηκε, ότι «δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κενό θεραπείας από έλλειψη φαρμάκων στην χώρα μας», καθώς λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σε 30 φαρμακευτικά προϊόντα παρατηρούνται ελλείψεις στην αγορά, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν δημιουργούν θεραπευτικό κενό, αφού κυκλοφορούν άλλα διαθέσιμα φάρμακα στην ίδια θεραπευτική κατηγορία, διευκρίνισε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Γιάννης Τούντας, κατά τη σημερινή σύσκεψη για το θέμα της έλλειψης φαρμάκων στην αγορά, που συγκάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης αποφασίσθηκε η συγκέντρωση στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο σε καθημερινή βάση των ελλείψεων και η ταυτόχρονη ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Ο ΕΟΦ αφού κάνει τον απαραίτητο έλεγχο σε εφαρμογή που θα δημιουργηθεί μέχρι την Δευτέρα στην ιστοσελίδα του θα ενημερώνει τους γιατρούς και τους ασθενείς για τις ελλείψεις και τις εναλλακτικές φαρμακευτικές θεραπείες.

Πάντως ο ΕΟΦ, όπως ανέφερε ο κ. Τούντας, διεξάγει ελέγχους και έχει στη διάθεση του τις πωλήσεις των φαρμακευτικών εταιρειών για τον Οκτώβριο καθώς και τις παράλληλες εξαγωγές που έγιναν για τον ίδιο μήνα.

Όπως εξήγησε ο κ. Τούντας, από τον έλεγχο που γίνεται για όσα φάρμακα βρεθούν οι πωλήσεις τους απόλυτα περιορισμένες θα αποδοθούν ευθύνες και ο ΕΟΦ θα εισηγηθεί ποινές για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις δεδομένης της υποχρέωσης των φαρμακευτικών εταιρειών να ενημερώνουν τρείς μήνες πριν για όποιες μεταβολές που οδηγούν σε περιορισμό της διαθεσιμότητας του φαρμάκου.

Για τα φάρμακα που έχουν κανονικές πωλήσεις θα ελεγχθούν οι φαρμακαποθήκες που κάνουν παράλληλες εξαγωγές και όπου διαπιστωθεί ότι εξάγονται φάρμακα που είναι σε έλλειψη, θα επιβάλλεται προσωρινή απαγόρευση εξαγωγών.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Διέρρευσαν φωτό από το  ξεχωριστό  iPhone 8 - Θα σας ξεμυαλίσει Διέρρευσαν φωτό από το "ξεχωριστό" iPhone 8 - Θα σας ξεμυαλίσει
  2. Προσλήψεις μόνιμων και εποχικών σε Δήμους, ΔΕΗ, Δικαστήρια και Υγεία Προσλήψεις μόνιμων και εποχικών σε Δήμους, ΔΕΗ, Δικαστήρια και Υγεία
  3. Σήκωσε το…  γάντι  του Πολάκη ο Άδωνις: Καταθέτω ερώτηση Σήκωσε το… "γάντι" του Πολάκη ο Άδωνις: Καταθέτω ερώτηση
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook