Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Συσκευή θα προειδοποιεί για επιληπτική κρίση

Συσκευή θα προειδοποιεί για επιληπτική κρίση
Με μια νέα μέθοδο θα μπορεί πλέον κάποιος να προλαμβάνει μια επιληπτική κρίση.

 

Ένας επιληπτικός στην Αυστραλία έγινε ο πρώτος ασθενής στον κόσμο στον οποίο εμφυτεύεται μία συσκευή που προειδοποιεί για επερχόμενη κρίση, ανακοίνωσαν σήμερα γιατροί στη Μελβούρνη.
 
Στο στέρνο του Τζέισον Ντεντ τοποθετήθηκε μία συσκευή, η οποία συνδέεται με τον εγκέφαλό του, στο νοσοκομείο St Vincent’s.
 
Η συσκευή καταγράφει τους εγκεφαλικούς παλμούς και τους μεταδίδει γραπτώς σε έναν ασύρματο βομβητή. Όταν ο κίνδυνος για επιληπτική κρίση είναι μεγάλος ανάβει ένα κόκκινο λαμπάκι, το λευκό λαμπάκι υποδηλώνει μέτριο κίνδυνο και το μπλε μικρό κίνδυνο.
 
Ο βομβητής έχει την ικανότητα να δονείται ή να εκπέμπει προειδοποιητικό ήχο όταν αλλάζει το επίπεδο κινδύνου. Ο 26χρονος Ντεντ πάσχει από επιληψία από τα τέσσερα χρόνια του.
 
“Υπάρχουν κάποιες περίοδοι στη ζωή μου που δεν πάθαινα κρίσεις για δύο ή και τρεις μήνες και μετά μπορεί να πάθαινα δύο ή τρεις την εβδομάδα”, δήλωσε στο αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων AAP. “Μόλις πρόσφατα παρολίγο να με χτυπήσει αυτοκίνητο”.
 
Ο Ντεντ είναι ένας από τους δέκα αυστραλούς που συμμετέχουν σε μία διετή δοκιμαστική χρήση της συσκευής, που θα είναι διαθέσιμη στο εμπόριο μέσα σε τέσσερα χρόνια.
 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε