Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Συννεφιά 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΘΕΜΑ NEWSIT : Ξέμειναν από εμβόλια εποχικής γρίπης και πνευμονιόκοκκου!

ΘΕΜΑ NEWSIT : Ξέμειναν από εμβόλια εποχικής γρίπης και πνευμονιόκοκκου!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.12.2009 | 11:32
Πρώτη δημοσίευση: 07.12.2009 | 11:32

'Αδεια τα φαρμακεία από εμβόλια κατά της εποχικής γρίπης και του πνευμονιόκοκκου,

ενώ το υπουργείο Υγείας αλλά και ο ΙΦΕΤ σηκώνουν τα χέρια ψηλά για την άμεση ανεύρεση αποθεμάτων.

«Παρά τις απεγνωσμένες μας προσπάθειες να ενημερώσουμε τους υπεύθυνους του υπουργείου Υγείας ότι εδώ και μια εβδομάδα δεν μπορούμε να βρούμε εμβόλια και για εποχική γρίπη και για πνευμονιόκοκκο» εξηγεί στο NewsIt.gr o πρόεδρος τους Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος «ακόμη παραμένουμε χωρίς ενημέρωση για το τι θα γίνει! Μιλάμε με όλες τις φαρμακαποθήκες και τις εταιρίες εισαγωγής και μας λένε ότι αδυνατούν να καλύψουν την έλλειψη άμεσα».

Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτή η έλλειψη δηλώνει για μια ακόμη φορά τον μεγάλο δισταγμό των Ελλήνων στο εμβόλιο της γρίπης, αφού όπως εξηγούν οι ειδικοί: ενώ μέχρι πέρυσι το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου είχε ελάχιστη ζήτηση, φέτος έχει δεκαπλασιαστεί, αφού πολλοί - φοβούμενοι να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης Α - κάνουν αυτό του πνευμονιόκοκκου ή της εποχικής γρίπης!

Πάντως, γίνονται προσπάθειες από τον Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), επίσημο δημόσιο φορέα που εισάγει στην Ελλάδα φάρμακα σε έλλειψη, ώστε να γίνει έκταση και κατεπείγουσα εισαγωγή εμβολίων εποχικής γρίπης και πνευμονιόκοκκου, δίνοντας «σήμα» σε διάφορες χώρες της ΕΕ. Όμως, μέχρι στιγμής η Ευρώπη δηλώνει αδύναμη να βοηθήσει, αφού αυτήν την εποχή είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί διαθέσιμη ποσότητα, λόγω του ότι παντού  τελειώνουν τα αποθέματα!


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Τι λένε οι ψυχολόγοι για όσους μιλάνε συχνά στον εαυτό τους… Τι λένε οι ψυχολόγοι για όσους μιλάνε συχνά στον εαυτό τους…
  2. «Έχω καταστρέψει ολόκληρη παράσταση για χάρη ενός έρωτα! Ο πατέρας μου γάμ…ε τη ζωή και την υγεία του για τον έρωτα»! «Έχω καταστρέψει ολόκληρη παράσταση για χάρη ενός έρωτα! Ο πατέρας μου γάμ…ε τη ζωή και την υγεία του για τον έρωτα»!
  3. Νέες εστίες γρίπης των πτηνών στη Φλώρινα και την Αρκαδία Νέες εστίες γρίπης των πτηνών στη Φλώρινα και την Αρκαδία
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook