Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 12 Αθήνα Αναλυτικά

ΘΕΜΑ NEWSIT : Ξέμειναν από εμβόλια εποχικής γρίπης και πνευμονιόκοκκου!

ΘΕΜΑ NEWSIT : Ξέμειναν από εμβόλια εποχικής γρίπης και πνευμονιόκοκκου!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.12.2009 | 11:32
Πρώτη δημοσίευση: 07.12.2009 | 11:32

'Αδεια τα φαρμακεία από εμβόλια κατά της εποχικής γρίπης και του πνευμονιόκοκκου,

ενώ το υπουργείο Υγείας αλλά και ο ΙΦΕΤ σηκώνουν τα χέρια ψηλά για την άμεση ανεύρεση αποθεμάτων.

«Παρά τις απεγνωσμένες μας προσπάθειες να ενημερώσουμε τους υπεύθυνους του υπουργείου Υγείας ότι εδώ και μια εβδομάδα δεν μπορούμε να βρούμε εμβόλια και για εποχική γρίπη και για πνευμονιόκοκκο» εξηγεί στο NewsIt.gr o πρόεδρος τους Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος «ακόμη παραμένουμε χωρίς ενημέρωση για το τι θα γίνει! Μιλάμε με όλες τις φαρμακαποθήκες και τις εταιρίες εισαγωγής και μας λένε ότι αδυνατούν να καλύψουν την έλλειψη άμεσα».

Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτή η έλλειψη δηλώνει για μια ακόμη φορά τον μεγάλο δισταγμό των Ελλήνων στο εμβόλιο της γρίπης, αφού όπως εξηγούν οι ειδικοί: ενώ μέχρι πέρυσι το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου είχε ελάχιστη ζήτηση, φέτος έχει δεκαπλασιαστεί, αφού πολλοί - φοβούμενοι να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης Α - κάνουν αυτό του πνευμονιόκοκκου ή της εποχικής γρίπης!

Πάντως, γίνονται προσπάθειες από τον Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), επίσημο δημόσιο φορέα που εισάγει στην Ελλάδα φάρμακα σε έλλειψη, ώστε να γίνει έκταση και κατεπείγουσα εισαγωγή εμβολίων εποχικής γρίπης και πνευμονιόκοκκου, δίνοντας «σήμα» σε διάφορες χώρες της ΕΕ. Όμως, μέχρι στιγμής η Ευρώπη δηλώνει αδύναμη να βοηθήσει, αφού αυτήν την εποχή είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί διαθέσιμη ποσότητα, λόγω του ότι παντού  τελειώνουν τα αποθέματα!


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Δείτε πόσα προσφέρει ο χυμός από λάχανο στην υγεία σας Δείτε πόσα προσφέρει ο χυμός από λάχανο στην υγεία σας
  2. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη γρίπη των πτηνών Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη γρίπη των πτηνών
  3. Δημόσια εξομολόγηση της Shaya για την υγεία της: Μου έλεγαν ότι ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο και μπορεί να...» Δημόσια εξομολόγηση της Shaya για την υγεία της: Μου έλεγαν ότι ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο και μπορεί να...»
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook