Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θέλετε να αναβάλετε το ραντεβού με το... έμφραγμα;

Θέλετε να αναβάλετε το ραντεβού με το... έμφραγμα;
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.10.2011 | 11:18
Πρώτη δημοσίευση: 11.10.2011 | 11:18

Όλοι κινδυνεύουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όλοι επίσης μπορούμε να αναβάλουμε κατά δέκα τουλάχιστον χρόνια, με ένα απλό και... οικονομικό τρόπο

Ο τρόπος είναι απλός όσο η διακοπή του καπνίσματος, το οικονομικό του πράγματος έχει να κάνει με την εξοικονόμηση 4 ως 10 ευρώ την ημέρα, ανάλογα με το πόσο καπνίζει κανείς...
Αμερικανοί επιστήμονες “είδαν” πως οι καπνιστές παθαίνουν έμφραγμα σε πολύ νεαρότερη ηλικία από όσους δεν καπνίζουν.
Μελέτησαν τις περιπτώσεις περίπου 3.600 ατόμων που εισήχθησαν στο νοσοκομείο για έμφραγμα ή στηθάγχη, δηλαδή πόνο στο στήθος που προκαλείται από την μείωση της κυκλοφορίας του αίματος στην καρδιά και θεωρείται πρόδρομο σύμπτωμα του εμφράγματος.
Εκείνες που έχουν να κερδίσουν πολλά περισσότερα χρόνια είναι οι γυναίκες καθώς η έρευνα έδειξε πως οι μη καπνίστριες παθαίνουν έμφραγμα σε ηλικία 70 ετών ένώ οι καπνίστριες σε ηλικία μόλις 57 ετών.
Οι άνδρες είναι πιο άτυχοι, καθώς οι μη καπνιστές παθαίνουν έμφραγμα σε ηλικία 65 ετών, ενώ οι καπνιστές σε ηλικία 54 ετών.
Ο ακόμη χειρότερο με το κάπνισμα είναι πως οι καπνιστές παθαίνουν έμφραγμα παρά το γεγονός ότι δεν έχουν άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας όπως οι γηραιότεροι μη καπνιστές.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο