Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θέλουμε αλλά δεν μπορούμε να το κόψουμε...

Θέλουμε αλλά δεν μπορούμε να το κόψουμε...
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.05.2010 | 14:47
Πρώτη δημοσίευση: 22.05.2010 | 14:47

Επτά στους δέκα καπνιστές στην Ελλάδα θέλουν να κόψουν το τσιγάρο, όμως μόνο το 3-5% το καταφέρνουν, έδειξε πρόσφατη έρευνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον Κόσμο του Επενδυτή, η έρευνα έδειξε ότι ακόμη και αυτό το ως 5% που καταφέρνουν να το κόψουν, τελικά ξανακύλησαν. Επίσης, σημαντικό και χαρακτηριστικό της δυσκολίας να κόψουμε το τσιγάρο, είναι ότι μόνο το 14% των καπνιστών που παθαίνουν έμφραγμα καταφέρνουν τελικά να το κόψουν οριστικά.
 
“Η μεγάλη δυσκολία στη διακοπή του καπνίσματος δεν θα πρέπει να ερμηνευτεί ως αδιαφορία των καπνιστών για την υγεία τους ή ανοησία. Απλώς αναδεικνύει ουσιαστικά την εντονότατη ψυχολογική και σωματική εξάρτηση που προκαλεί το τσιγάρο” αναφέρει ο λέκτορας Πνευμονολογίας Π. Κατσαουνού. Όπως αναφέρει για το κόψιμο του τσιγάρου δεν χρειάζεται μόνο βούληση αλλά και σωστή βοήθεια. 

Για παράδειγμα, αν πάμε σε ένα ειδικό ιατρείο – από αυτά που υπάρχουν και σε δημόσια νοσοκομεία – έχουμε δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες να το κόψουμε οριστικά. Ωστόσο μόνο το 20% αυτών που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα επιλέγει αυτή τη μέθοδο. Στον Ευαγγελισμό για παράδειγμα, το τμήμα διακοπής του καπνίσματος έχει 64% επιτυχία.

Αν ανήκετε στην κατηγορία των καπνιστών και είτε λόγω υγειας, είτε λόγω οικονομίας θέλετε να απεξαρτηθείτε μπορείτε να απευθύνεστε στο 1535 ή στη γραμμή διακοπής καπνίσματος της Πνευμονολογικής Εταιρείας 800 801 80 80. Καλή επιτυχία!


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Τι κάνει το τσιγάρο στους πνεύμονες: Το βίντεο που σόκαρε τους καπνιστές παγκοσμίως [pics, vid] Τι κάνει το τσιγάρο στους πνεύμονες: Το βίντεο που σόκαρε τους καπνιστές παγκοσμίως [pics, vid]
  2. Κάπνισμα: Οι τροφές που βοηθούν να κόψετε το τσιγάρο Κάπνισμα: Οι τροφές που βοηθούν να κόψετε το τσιγάρο
  3. Έρχονται έλεγχοι και πρόστιμα για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου Έρχονται έλεγχοι και πρόστιμα για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook