Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θέλουν άντρα με… “γερό” πορτοφόλι!

Οι γυναίκες της Αυστραλίας θέλουν να δουλεύουν λιγότερο και να παντρευτούν άντρα με «γερό» πορτοφόλι.

Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξαν δύο μελέτες που διεξήχθησαν πρόσφατα η μία από το Ινστιτούτο Οικογενειακών Μελετών της χώρας και η άλλη από το London School of Economics. Στην μελέτη του Ινστιτούτου Οικογενειακών Μελετών έλαβαν μέρος περισσότερες από 10,000 γυναίκες.

Η έρευνα αυτή αποκαλύπτει ότι μόνο ένα 15% των μητέρων που έλαβαν μέρος είχαν την οικονομική δυνατότητα να αφήσουν την δουλειά τους προκειμένου να αφοσιωθούν στην ανατροφή των παιδιών.

Τα 2/3 των γυναικών που είχαν παιδιά ηλικίας 4-8 χρόνων και εργάζονταν, ανέφεραν ότι το εβδομαδιαίο ωράριό τους ήταν 20 έως 30 ώρες και δήλωσαν ότι αν η οικονομική τους κατάσταση τους το επέτρεπε και αν ο σύζυγος τους κέρδιζε αρκετά χρήματα για να ζουν άνετα, θα προτιμούσαν να μείνουν σπίτι και θα επέλεγαν τον ρόλο της μητέρας και της συζύγου αποκλειστικά.

Στην πλειοψηφία τους οι γυναίκες αυτές ανέφεραν ότι νοιώθουν ενοχές γιατί πολλές φορές πιστεύουν ότι δεν καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ως μητέρες.

Την ίδια στιγμή μια ακόμα βρετανική μελέτη στην οποία έλαβαν μέρος 922 γυναίκες από την Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία αποκαλύπτει ότι το «γερό» πορτοφόλι του συζύγου παραμένει ακόμα και σήμερα μία ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση… γάμου.

Η νέα αυτή μελέτη του London School of Economics δείχνει πως την δεκαετία του 1990 το 40% των γυναικών που παντρεύτηκαν επέλεξαν πλούσιο σύζυγο ενώ στην δεκαετία του 1940 το ανάλογο ποσοστό κυμαινόταν μόλις στο 20%.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, η πλειοψηφία των γυναικών που έλαβαν μέρος συνεχίζουν να θέλουν από την ζωή τους το ίδιο ακριβώς πράγμα που επιζητούσαν οι προηγούμενες γενιές δηλαδή έναν πλούσιο σύζυγο!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε