Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Συννεφιά 7 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Ανίχνευση του ιου του Δυτικού Νείλου μέσω αλόγων

Θεσσαλονίκη: Ανίχνευση του ιου του Δυτικού Νείλου μέσω αλόγων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.12.2010 | 16:07
Πρώτη δημοσίευση: 02.12.2010 | 16:07

Από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα έχουν διαπιστωθεί δεκατέσσερα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου σε άλογα από την περιοχή των Βασιλικών...

Για τον λόγο αυτό η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της νομαρχίας δημιούργησε μητρώο ιπποειδών στο νομό Θεσσαλονίκης. Στόχος της ενέργειας αυτής, σύμφωνα με τον Διευθυντή Κτηνιατρικής, Γιώργο Βαφειάδη, είναι να γνωρίζουν οι υπηρεσίες σε ποιες περιοχές της Θεσσαλονίκης ενδημεί ο ιός ώστε στη συνέχεια να γίνονται εκεί ψεκασμοί για τα κουνούπια.

Από το 2004 έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τρεις χιλιάδες άλογα, μαζί με τα ζώα των ιππικών ομίλων και τα ζώα αναψυχής και εργασίας. Ο κ. Βαφειάδης τόνισει την ανάγκη να δηλωθούν τα άλογα: «Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ιπποειδών τα έχουν δηλώσει. Αυτή τη στιγμή καλούμε όσους δεν τα έχουν δηλώσει να το κάνουν, επικοινωνώντας με το πλησιέστερο αγροτικό κτηνιατρείο της περιοχής τους».

Τα κρούσματα του ιού σε άλογα στην περιοχή των Βασιλικών ήταν κάτι που παρεξένεψε τους ειδικούς και είναι ενδεχόμενο να προέρχονται από ανθρώπους, φορείς του ιού. Σε κάθε περίπτωση, μετά τη διαπίστωσή τους διενεργήθηκαν ψεκασμοί σε όλη την περιοχή, όπως υπογραμμίζει ο κ. Βαφειάδης.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Τι αποκαλύπτει αν κάποιος είναι νάρκισσος ή... ψυχοπαθής! Τι αποκαλύπτει αν κάποιος είναι νάρκισσος ή... ψυχοπαθής!
  2. Fruitfly: Ο πρώτος ιός που μολύνει τους υπολογιστές της Apple! Fruitfly: Ο πρώτος ιός που μολύνει τους υπολογιστές της Apple!
  3. Χωρίς ρεύμα πολλά νησιά των Κυκλάδων! Τι λέει η ΔΕΗ Χωρίς ρεύμα πολλά νησιά των Κυκλάδων! Τι λέει η ΔΕΗ
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook