Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πέθαναν τέσσερα νεογνά στην κλινική του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”

Θεσσαλονίκη: Πέθαναν τέσσερα νεογνά στην κλινική του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”

Διαψεύδει τις πληροφορίες για ενδονοσοκομειακή λοίμωξη ο διευθυντής του Νοσοκομείου.

Τέσσερα νεογνά έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα στη Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη με το τελευταίο να χάνει τη μάχη για τη ζωή χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με το skai.gr ο θάνατος των νεογνών οφείλεται σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη από το εντεροβακτηρίδιο κλεψιέλα ενώ ελέγχεται ο θάνατος ενός ακόμη νεογνού.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Γιώργος Χριστόπουλος ωστόσο δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ:

«Όπως με διαβεβαίωσε η επιτροπή λοιμώξεων αλλά και ο διευθυντής της νεογνολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας ο θάνατος των νεογνών δεν οφείλεται σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη αλλά σε σειρά προβλημάτων τα οποία οδήγησαν και στην εισαγωγή των νεογνών στην κλινική».

Στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» νοσηλεύονται συνολικά 30 νεογνά με αναπνευστικά, προβλήματα προωρότητας ή λοιμώξεις. Τα πάσχοντα μωρά μεταφέρονται στην κλινική από νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές ολόκληρης της βόρειας Ελλάδας .

Οι θάνατοι των τεσσάρων (ορισμένοι ανεβάζουν τον αριθμό των θανάτων σε πέντε) νεογνών άρχισαν να σημειώνονται από το περασμένο Σάββατο –γεγονός που ανησύχησε τους υπευθύνους του νοσοκομείου , μετά από όμως από διαβεβαίωση της επιτροπής λοιμώξεων δεν αποφασίστηκε το κλείσιμο της μονάδας.

Στα νεογέννητα που νοσηλεύονται σε αυτήν, θα χορηγηθεί προληπτικά αντιβίωση.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Έκλεβε τα κινητά των ασθενών!

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε