Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Λιακάδα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τα αγοροκόριτσα πιθανόν να γίνουν λεσβίες!

Τα αγοροκόριτσα πιθανόν να γίνουν λεσβίες!
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.07.2011 | 09:09
Πρώτη δημοσίευση: 15.07.2011 | 09:09

Ανακαλύφθηκε μετά από έρευνες η σχέση μεταξύ ψυχολογικών χαρακτηριστικών και σεξουαλικού προσανατολισμού. Οφείλονται και στα γονίδια.

Εκτός από τις ορμόνες και την ανατροφή, και τα γονίδια φαίνεται πώς παίζουν ρόλο στη σεξουαλικότητα σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου Κουίν Μαίρη του Λονδίνου. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που αργότερα γίνονται ομοφυλόφιλοι, αγόρια είτε κορίτσια εμφανίζουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με την πλειονότητα όσον αφορά συμπεριφορές που αποτελούν ίδιον του φύλου τους - για παράδειγμα τα κορίτσια παίζουν με κούκλες και όχι ξύλο με τους συνομήλικούς τους.
 
Μάλιστα το 50-80% των αγοριών που δεν συμμορφώνονται με τους ρόλους των φύλων καταλήγουν να γίνουν γκέι, ενώ λεσβίες γίνονται το ένα τρίτο των αντίστοιχων κοριτσιών.
 
Οι γιατροί Αντρέα Μπούρι και Κάζι Ράχμαν που διεξήγαν την έρευνα πιστεύουν ότι στα κορίτσια τα γονίδια ίσως ευθύνονται μερικώς για συμπεριφορές που δεν ανταποκρίνονται στο φύλο τους και συνεπώς για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.
 
Για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους, παρακολούθησαν μια ομάδα 4.000 διδύμων γυναικών τις οποίες ρωτούσαν σχετικά με τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και τη συμμόρφωσή τους με τους ρόλους του φύλου τους.
 
«Ανακαλύψαμε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ ψυχολογικών χαρακτηριστικών και σεξουαλικού προσανατολισμού επειδή και τα δύο αναπτύσσονται υπό κοινούς βιολογικούς οδηγούς, όπως συμβαίνει με την ανάπτυξη του εγκεφάλου υπό την επιρροή γονιδίων και σεξουαλικών ορμονών. Πιστεύουμε ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες και τα γονίδια καθοδηγούν άλλους μηχανισμούς, όπως η έκθεση σε σεξουαλικές ορμόνες κατά την κύηση για να διαμορφώσουν τελικά ταυτόχρονα τη μη συμμόρφωση με τους ρόλους του φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.», εξηγεί ο δόκτωρ Ράχμαν.
 
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Τι λένε οι ψυχολόγοι για όσους μιλάνε συχνά στον εαυτό τους… Τι λένε οι ψυχολόγοι για όσους μιλάνε συχνά στον εαυτό τους…
  2. Καθαρά Δευτέρα: Πριν ψωνίσετε σαρακοστιανά κάντε έρευνα αγοράς Καθαρά Δευτέρα: Πριν ψωνίσετε σαρακοστιανά κάντε έρευνα αγοράς
  3. «Έχω καταστρέψει ολόκληρη παράσταση για χάρη ενός έρωτα! Ο πατέρας μου γάμ…ε τη ζωή και την υγεία του για τον έρωτα»! «Έχω καταστρέψει ολόκληρη παράσταση για χάρη ενός έρωτα! Ο πατέρας μου γάμ…ε τη ζωή και την υγεία του για τον έρωτα»!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook