Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Τα ερωτευμένα ζευγάρια μιλούν την ίδια γλώσσα

Τα ερωτευμένα ζευγάρια μιλούν την ίδια γλώσσα

Τα ταιριαστά ζευγάρια μιμούνται ο ένας τη γλώσσα του άλλου, ακολουθώντας έναν ταυτόσημο «κώδικα επικοινωνίας» όταν μιλούν μεταξύ τους.

Όσο περισσότερο το «έτερόν σας ήμισυ» αντιγράφει τις λέξεις και τις φράσεις που λέτε συχνά, την αργκό και τα σχήματα λόγου που χρησιμοποιείτε, τόσο περισσότερο συνδεδεμένο είναι μαζί σας.

Σύμφωνα με την έρευνα, όταν κάποιος οικειοποιείται τις λεκτικές συνήθειες του συντρόφου του, εκδηλώνει -ασυναίσθητα- με αυτό τον τρόπο πόσο «δεμένος» νιώθει με τον άνθρωπό του.

Το «λεκτικό ζευγάρωμα» είναι πιο πιθανό να συμβεί όταν οι δύο σύντροφοι βρίσκεται στους «μεγάλους τους έρωτες». Όταν, δηλαδή, το ζευγάρι διέρχεται μια ευτυχισμένη περίοδο στη σχέση του, οδηγείται ασυναίσθητα σε «αντιστοίχιση του γλωσσικού ύφους», όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές.

«Επειδή το ‘’ζευγάρωμα’’ του γλωσσικού ύφους γίνεται αυτόματα, παίζει το ρόλο ενός αφανούς παραθύρου στις στενές σχέσεις των ανθρώπων με τους άλλους», εξηγεί η ψυχολόγος Μόλι Άιρλαντ, επικεφαλής της έρευνας που διενήργησε το πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν των ΗΠΑ.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε