Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Λίγα Σύννεφα 7 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τα κινητά μας "προστατεύουν" από το Αλτσχαϊμερ;

Τα κινητά μας `προστατεύουν` από το Αλτσχαϊμερ;
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.01.2010 | 12:20
Πρώτη δημοσίευση: 07.01.2010 | 12:20

Μια νέα ανακάλυψη αυτή την φορά ευχάριστη για την χρήση των κινητών έκαναν επιστήμονες στην Φλόριντα.

 
Η χρήση των κινητών τηλεφώνων έχει συνδεθεί με την πιθανότητα εμφάνισης διάφορων ασθενειών, ωστόσο επιστήμονες υποστηρίζουν τώρα ότι ενδέχεται να προστατεύει από τη νόσο Άλτσχαϊμερ. 
Επιστήμονες από το Κέντρο Ερευνών της Φλόριντα για το Άλτσχαϊμερ ανακάλυψαν ότι η έκθεση στην ακτινοβολία από τα τηλέφωνα προστατεύει τη μνήμη των ποντικιών που ήταν «προγραμματισμένα» να εμφανίσουν τη νόσο.
 
Στο πείραμα, χρησιμοποιήθηκαν 96 ποντίκια. Τα περισσότερα είχαν προγραμματιστεί γενετικά ώστε να αναπτύσσουν τις αλλοιώσεις στον εγκέφαλο που συνδέονται με το Άλτσχαϊμερ.
 
Όλα τα ποντίκια εκτέθηκαν στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που εκπέμπει ένα συνηθισμένο τηλέφωνο για δύο περιόδους της μιας ώρας καθημερινά για επτά με εννέα μήνες.
 
Τα ποντίκια που άρχισαν να εκτίθενται στην ακτινοβολία σε νεαρή ηλικία και προτού αρχίσουν τα σημάδια απώλειας μνήμης, προστατεύτηκαν από τα συμπτώματα της νόσου, ενώ τα γηραιότερα ποντίκια που είχαν ήδη εμφανίσει συμπτώματα, αυτά εξαφανίστηκαν μετά την έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.
 
«Θα χρειαστεί χρόνος για να προσδιορίσουμε ποιοι είναι οι ακριβείς μηχανισμοί που ευθύνονται για αυτά τα θετικά αποτελέσματα», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Γκάρι Άρεντας.
 
«Ένα πράγμα όμως είναι ξεκάθαρο: τα οφέλη στη γνωστική λειτουργία από τη μακροχρόνια έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι πραγματικά, γιατί τα είδαμε τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία κατά τη διάρκεια πειραμάτων με ποντίκια που είχαν Άλτσχαϊμερ, αλλά και φυσιολογικά ποντίκια».
 
Στις αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν στα πειραματόζωα, δεν εντοπίστηκαν προβλήματα ή κακοήθεις όγκοι στους εγκεφάλους ή τα ζωτικά τους όργανα. 
Οι επιστήμονες πειραματίζονται τώρα με πεδία διαφορετικής συχνότητας και έντασης, επιχειρώντας να βελτιώσουν περαιτέρω το αποτέλεσμα. 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Απάτη με πώληση κινητών μέσω διαδικτύου έστησαν δύο 28χρονοι! Απάτη με πώληση κινητών μέσω διαδικτύου έστησαν δύο 28χρονοι!
  2. Τέσσερις ώρες μπροστά στον υπολογιστή κάνουν… καλό – Τι ισχύει για τα κινητά Τέσσερις ώρες μπροστά στον υπολογιστή κάνουν… καλό – Τι ισχύει για τα κινητά
  3. Ακτινοβολία στο σπίτι: Κανόνες προστασίας για Wi-Fi, κινητά και ασύρματα Ακτινοβολία στο σπίτι: Κανόνες προστασίας για Wi-Fi, κινητά και ασύρματα
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook