Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τα λαχανικά ασπίδα για την υγεία των ματιών

Τα λαχανικά ασπίδα για την υγεία των ματιών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.04.2011 | 11:59
Πρώτη δημοσίευση: 09.04.2011 | 11:53

Είναι γνωστό ότι φρούτα και λαχανικά αποτελούν ασπίδα για τον οργανισμό για πολλές παθήσεις, σε αντίθεση με το κρέας που μόνο τοξίνες και – κακό - λίπος μας προσφέρει. Νέα έρευνα δείχνει ότι μία διατροφή βασισμένη στους καρπούς της γης προστατεύει τα μάτια.

Για την ακρίβεια βρέθηκε ότι οι χορτοφάγοι έχουν κατά 40% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καταρράκτη από τους ανθρώπους που τρώνε πολύ κρέας.

 

Η έρευνα έγινε σε βάθος 15ετίας στη Βρετανία και δημοσιεύτηκε στο έντυπο American Journal of Clinical Nutrition. Ως δείγμα χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 27.600 άνθρωποι άνω των 40 ετών και βρέθηκε να υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο: μεγάλης κατανάλωση κρέατος και εμφάνισης καταρράκτη.

Αυτοί που είχαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη ήταν όσοι κατανάλωναν ημερησίως πάνω από 100 γραμμάρια κρέας. Όσοι κατανάλωναν καθημερινά ψάρια βρέθηκαν να είναι πιο προστατευμένοι από τον καταρράκτη σε σχέση με τους κρεατοφάγους κατά 15%.

Όσοι δεν κατανάλωναν καθόλου κρέας είχαν 40% μικρότερες πιθανότητες να πάθουν καταρράκτη από τους κρεατοφάγους, ενώ όσοι έτρωγαν πολύ λίγο κρέας και περισσότερα λαχανικά κατά 30%.

Οι επιστήμονες δεν θέλουν να βγάλουν γρήγορα συμπεράσματα και να πουν ότι το να απέχουμε εντελώς από το κρέας αποτρέπει τον καταρράκτη, ωστόσο η έρευνα “δείχνει” να υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.

Όπως λένε, εξετάζεται ακόμη η πιθανότητα, τα μειωμένα ποσοστά εμφάνισης καταρράκτη να έχουν σχέση με την γενικότερη καλύτερη κατάσταση που βρίσκεται ο οργανισμός όταν καταναλώνουμε λιγότερο κρέας – η εμφάνιση καταρράκτη σχετίζεται με το διαβήτη αλλά και με το τσιγάρο.    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Εσείς, τι απαντάτε στο “τι κάνεις;” – Δείτε τι λένε οι ψυχολόγοι… Εσείς, τι απαντάτε στο “τι κάνεις;” – Δείτε τι λένε οι ψυχολόγοι…
  2. Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα! Άθλια τουρκική προπαγάνδα - Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα!
  3. Κυβέρνηση Τραμπ: Έτοιμη για συνεννόηση στη φορολογία μετά το  ναυάγιο  της υγείας Κυβέρνηση Τραμπ: Έτοιμη για συνεννόηση στη φορολογία μετά το "ναυάγιο" της υγείας