Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα μωρά τελικά δεν φέρνουν την ευτυχία;

Εχετε αναρωτηθεί με το που αποκτήσατε το πρώτο σας παιδί πόσες ώρες από τον ύπνο σας στερηθήκατε τον πρώτο χρόνο;

Αυτό και άλλα πολλά αναρωτήθηκαν επιστήμονες, τα έβαλαν κάτω και άλλη μια έρευνα έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα του τίτλου.

Αμερικανοί και βρετανοί ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στην ευτυχία μπορεί να οδηγήσει ο γάμος αλλά όχι απαραιτήτως τα παιδιά.

Αυτή την «αιρετική» άποψη συμμερίζεται και ο καθηγητής Ψυχολογίας στο Χάρβαρντ Ντάνιελ Τζίλμπερτ, ο οποίος μίλησε με εκατοντάδες ζευγάρια που μόλις είχαν αποκτήσει μωρό και άκουσε από πρώτο χέρι τις μαρτυρίες των νέων γονιών.

Στην αρχή όλοι δήλωναν πόσο ευτυχισμένοι είναι. Οσο όμως προχωρούσε η συζήτηση, “λυνόντουσαν”  και μιλούσαν για κούραση για νεύρα και καβγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι.

Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν σημαινει οτι δεν αγαπούσαν το βλαστάρι τους.

Ωστόσο, οι ερευνητές επιμένουν ότι τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα το παιδί όχι μόνο απομακρύνει το ζευγάρι αλλά δοκιμάζει σοβαρά και τη σχέση του.

Σύμφωνα με πολλές έρευνες που έχουν γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια, τα ζευγάρια φαίνεται ότι νιώθουν πιο ευτυχισμένα όσο καιρό περιμένουν ένα παιδί να γεννηθεί και πιο δυστυχισμένα τους πρώτους μήνες της ζωής του.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε