Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τα οφέλη από τη χρήση του αντιμικροβιακού χαλκού

Τα οφέλη από τη χρήση του αντιμικροβιακού χαλκού

Η χρήση του αντιμικροβιακού χαλκού θα επιφέρει τεράστια οφέλη στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία.

Επιστημονική ημερίδα οργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού με θέμα τις αντιμικροβιακές δράσεις του χαλκού και κατά συνέπεια την καταπολέμηση της μικροβιακής χλωρίδας στα νοσοκομεία.

Τα μικρόβια και η αδυναμία σε υψηλό ποσοστό καταπολέμησής τους από τα σύγχρονα αντιβιοτικά τελευταίας γενικάς δείχνει την αξία άλλων παραμέτρων για την αντιμετώπιση της αντιμικροβιακής χλωρίδας.

Η ανάπτυξη επιχαλκωμένων μονάδων εντατικής θεραπείας, επιχαλκωμένων νοσοκομειακών μονάδων, όπως και η χρήση του αντιμικροβιακού χαλκού στην καθημερινότητα, έχει αποδείξει σε πρόσφατες μελέτες ότι είναι δυνατόν να καταπολεμηθούν στελέχη μικροοργανισμών με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση της χρήσης των αντιβιοτικών, της μείωσης των ημερών νοσηλείας και γενικότερα του κόστους νοσηλείας στον τομέα υγείας.

Στην ημερίδα μίλησε και ο κ. Πάνος Ευσταθίου, Ορθοπεδικός Χειρούργος και επιστημονικός σύμβουλος σε θέματα υγείας του Ε.Ι.Α.Χ, λέγοντας ότι η χρήση του αντιμικροβιακού χαλκού στον τομέα Υγείας και ευρύτερα στην κοινωνία μας, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα βήματα για τον περιορισμό της μικροβιακής χλωρίδας στο περιβάλλον με τεράστιες ευεργετικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία και τη μείωση των δαπανών υγείας αντίστοιχα.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε