Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 5 Αθήνα Αναλυτικά

Τα οφέλη από τη χρήση του αντιμικροβιακού χαλκού

Τα οφέλη από τη χρήση του αντιμικροβιακού χαλκού
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.10.2010 | 20:02
Πρώτη δημοσίευση: 04.10.2010 | 20:02

Η χρήση του αντιμικροβιακού χαλκού θα επιφέρει τεράστια οφέλη στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία.

Επιστημονική ημερίδα οργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού με θέμα τις αντιμικροβιακές δράσεις του χαλκού και κατά συνέπεια την καταπολέμηση της μικροβιακής χλωρίδας στα νοσοκομεία.

Τα μικρόβια και η αδυναμία σε υψηλό ποσοστό καταπολέμησής τους από τα σύγχρονα αντιβιοτικά τελευταίας γενικάς δείχνει την αξία άλλων παραμέτρων για την αντιμετώπιση της αντιμικροβιακής χλωρίδας.

Η ανάπτυξη επιχαλκωμένων μονάδων εντατικής θεραπείας, επιχαλκωμένων νοσοκομειακών μονάδων, όπως και η χρήση του αντιμικροβιακού χαλκού στην καθημερινότητα, έχει αποδείξει σε πρόσφατες μελέτες ότι είναι δυνατόν να καταπολεμηθούν στελέχη μικροοργανισμών με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση της χρήσης των αντιβιοτικών, της μείωσης των ημερών νοσηλείας και γενικότερα του κόστους νοσηλείας στον τομέα υγείας.

Στην ημερίδα μίλησε και ο κ. Πάνος Ευσταθίου, Ορθοπεδικός Χειρούργος και επιστημονικός σύμβουλος σε θέματα υγείας του Ε.Ι.Α.Χ, λέγοντας ότι η χρήση του αντιμικροβιακού χαλκού στον τομέα Υγείας και ευρύτερα στην κοινωνία μας, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα βήματα για τον περιορισμό της μικροβιακής χλωρίδας στο περιβάλλον με τεράστιες ευεργετικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία και τη μείωση των δαπανών υγείας αντίστοιχα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Δείτε πόσα προσφέρει ο χυμός από λάχανο στην υγεία σας Δείτε πόσα προσφέρει ο χυμός από λάχανο στην υγεία σας
  2. Δημόσια εξομολόγηση της Shaya για την υγεία της: Μου έλεγαν ότι ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο και μπορεί να...» Δημόσια εξομολόγηση της Shaya για την υγεία της: Μου έλεγαν ότι ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο και μπορεί να...»
  3. Το ξέσπασμα του Λευτέρη Παπαδόπουλου για την εκπομπή «Στην υγειά μας» Το ξέσπασμα του Λευτέρη Παπαδόπουλου για την εκπομπή «Στην υγειά μας»
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook