Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λίγα Σύννεφα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τα παιδιά μεγάλα θύματα του διαβήτη τύπου 1

Τα παιδιά μεγάλα θύματα του διαβήτη τύπου 1
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.12.2011 | 07:58
Πρώτη δημοσίευση: 02.12.2011 | 07:43

Διεθνούς φήμης ξένοι και έλληνες επιστήμονες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν με μεταμοσχεύσεις νησιδίων παγκρέατος τον διαβήτη τύπου Ι που πλήττει εκατομμύρια παιδιά.

Ειδικοί της Β΄ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ινστιτούτο Κυτταρικών Μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημίου της Arizona ( USA) και το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων Κυττάρων του τμήματος Χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια επιστημονική προσπάθεια για την καταπολέμηση του διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά με τη μέθοδο της μεταμόσχευσης νησιδίων παγκρέατος που αποτελεί ουσιαστικά αντικατάσταση κυττάρων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.com   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Σύρος: Επιτέθηκε σε εργαζόμενο του νοσοκομείου γιατί δε μπορούσε να περιμένει τη σειρά του Σύρος: Επιτέθηκε σε εργαζόμενο του νοσοκομείου γιατί δε μπορούσε να περιμένει τη σειρά του
  2. Σοκ! Παιδάκια αναπαριστούν το τουρκικό πραξικόπημα με ψεύτικα όπλα και νεκρό [pic] Σοκ! Παιδάκια αναπαριστούν το τουρκικό πραξικόπημα με ψεύτικα όπλα και νεκρό [pic]
  3. Τραγωδία στη Λέσβο: 16 νεκροί σε ναυάγιο - Βυθίστηκε το σκάφος τους! Τραγωδία στη Λέσβο: 16 νεκροί σε ναυάγιο - Βυθίστηκε το σκάφος τους!