Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τέλος Αυγούστου στη Βουλή το πόρισμα για τις συμβάσεις της Siemens στα νοσοκομεία Κρήτης

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.08.2010 | 08:52
Πρώτη δημοσίευση: 13.08.2010 | 22:10

Κόλαφος τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι επιθεωρητές Υγείας κατά τους ελέγχους στα νοσοκομεία της Κρήτης για τις «αμαρτωλές» συμβάσεις της Siemens.

Ιδιώτες αγόρασαν αξονικό τομογράφο και τον δώρισαν σε Κέντρο Υγείας της Κρήτης. Σχεδόν το ίδιο μηχάνημα, το προμηθεύτηκε νοσοκομείο του νησιού από τη Siemens και μετά από διαγωνισμό, καταβάλλοντας διπλάσιο ποσό! Αυτό και άλλα πολλά προκύπτουν από το πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας, το οποίο σύντομα θα σταλεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Οι επιθεωρητές ερευνούν τις προμήθειες των νοσοκομείων της Κρήτης από τη Siemens. Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Αγίου Νικολάου, της Σητείας και της Ιεράπετρας.

Το 2004 πολίτες έκαναν έρανο και με τα χρήματα που συγκέντρωσαν, αγόρασαν από τη Siemens έναν αξονικό τομογράφο. Για αυτή την αγορά έδωσαν 240.000 ευρώ και στη συνέχεια, δώρισαν σε Κέντρο Υγείας της πόλης τους. Την ίδια περίοδο, το υπουργείο Ανάπτυξης είχε κάνει διακήρυξη για την προμήθεια αξονικού τομογράφου, με τα ίδια σχεδόν χαρακτηριστικά, και πάλι από τη Siemens και πάλι για νοσοκομείο της Κρήτης. Η αγορά κατακυρώθηκε στη γερμανική εταιρία έναντι του ποσού των 436.000 ευρώ!

Οι επιθεωρητές Υγείας στο πόρισμά του μιλούν για σκάνδαλο. Εκτός από το παραπάνω περιστατικό, αναφέρουν επίσης ότι διοίκηση νοσοκομείου της Κρήτης για να προμηθευτεί αναπνευστήρα που στοίχιζε 22.000 ευρώ για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δεν κήρυξε πρόχειρο διαγωνισμό, αλλά έκανε κατάτμηση της προμήθειας. Που σημαίνει ότι το ίδιο μηχάνημα χρεώθηκε 15.000 και 7.000 ευρώ, ώστε να χρειάζεται απλή έγκριση της διοίκησης για την προμήθειά του.

Το πόρισμα αναμένεται να σταλεί στην Εξεταστική ως το τέλος Αυγούστου και οι επιθεωρητές θα αναφέρουν ότι γίνονταν διαγωνισμοί με μόνη συμμετέχουσα τη Siemens, η οποία εκτός των άλλων χρέωνε με μεγάλο «καπέλο» τη συντήρηση των μηχανημάτων της.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Λονδίνο: Το πρόσωπο του δολοφόνου – Το σχολιαρόπαιδο που έγινε τρομοκράτης [pics] Λονδίνο: Το πρόσωπο του δολοφόνου – Το σχολιαρόπαιδο που έγινε τρομοκράτης [pics]
  2. Λονδίνο: 45 λεπτά πριν την τραγωδία – Η τελευταία φωτογραφία του ήρωα αστυνομικού Λονδίνο: 45 λεπτά πριν την τραγωδία – Η τελευταία φωτογραφία του ήρωα αστυνομικού
  3. Λονδίνο – Το τελευταίο βράδυ του μακελάρη: Ποιος ήταν ο Άντριαν Ελμς που έγινε Καλίντ Μασούντ [pics, vids] Λονδίνο – Το τελευταίο βράδυ του μακελάρη: Ποιος ήταν ο Άντριαν Ελμς που έγινε Καλίντ Μασούντ [pics, vids]
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook